Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri godine pontifikata
Povratak na članak

Papa koji je uspio promijeniti Crkvu i svijet

Danas je točno tri godine otako je biskup Mario Bergoglio osvojio svijet obrativši se vjernicima na Trgu svetog Petra riječima: Izgleda da su moja braća novoga papu išla potražiti na kraj svijeta!

Komentari 7

Avatar abakus
abakus
16:47 13.03.2016.

Riječ je o antipapi, crnom papi. Kao fol živi skromno (što je inače daleko od istine i samo predstava za javnost), a zapravo skuplja "bodove" da bi mogao rastakati ono što je zaista bitno u vjeri: Moralne poruke Boga. Svođenje vjere na brigu o ekologiji i demagoške poruke o siromašnima svijeta koje šalje i svaka misica, a istovremeno poručivati roditeljima više djece da se "ne množe kao zečevi", uništavati svetost braka i njegovu neraskidivost i mnogo toga drugog što je u međuvremenu negativnog učinio znak je sotone koji nam se svima ruga i zavodi moralno kolebljive i posrnule kakvih ionako u ovom našem suludom vremenu koje sve relativizira ima velika većina. Zato i dobiva ovacije. Ali sve to znak je zadnjih vremena, još jedan u dugom nizu onih koji se nakupljaju. Tko ne vidi to, nalik je čovjeku koji gleda u olujno nebo, oblaka otežalih od kiše iz kojih već sijeva, i misli da kiše neće biti.

VL
MI
Milostinja
19:09 13.03.2016.

Za nas na zapadu je ovaj papa spas. To što papa Franjo govori je OK. To što hrvatski talibani govore o njemu nije OK. Samo govor mržnje....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.