Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povijesno putovanje

Papa Franjo u Švedsku na 500. godišnjicu luteranske reforme

papa Franjo u rimskoj sinagogi
Foto: Reuters
25.01.2016.
u 17:57

Franjo će sudjelovati na zajedničkoj katoličko-luteranskoj službi u 31. listopada u Švedskoj kojom će početi obilježavanje 500. godišnjice reformacije

Povijesno putovanje pape Franje na obilježavanje palatisućljetne reforme, šizme, Martina Luthera. Franjo će sudjelovati na zajedničkoj katoličko-luteranskoj službi 31. listopada u Švedskoj kojom će početi obilježavanje 500. godišnjice reformacije, objavio je danas Vatikan.

Naime, njemački teolog Martin Luther pokrenuo je reformaciju 1517. godine sa 95 teza koje je izvjesio na vrata crkve u Wittenbergu, kritizirajući Katoličku crkvu zbog prodaje oprosta za novac.  Zajednička ekumenska svečanost Katoličke crkve i Svjetskog luteranskog saveza održat će se 31. listopada u švedskom mjestu Lund, a predvodit će je papa Franjo zajedno s biskupom Munibom A. Younanom i Martinom Jungeom, predsjednikom i tajnikom luteranskog saveza. 

Luteranska reforma dovela je do ne samo kršćanske već i do političke podjele u Europi, te do Tridesetogodišnjeg rata koji je okončan Westfalskim mirom.

>>Kada domoljubni naboj postane domoljubni napoj, onda je i papa Franjo komunjara i Jugoslaven

>>Na Veliki četvrtak svećenici će i ženama prati noge!

Komentara 43

RI
Rizlman
21:10 25.01.2016.

Daj Bože miči nam ovu komunjaru zadriglu iz Vatikana, ovo ruglo za Vatikan i krščansku vjeru, ovog navijača terorista, ovog licemjernog gada, podlog subverzivca, ovog tipa koji pita srpskog četnika i ratnog zločinca Nikolića za mišljenje o beatifikaciji blaženog Kardinala Alojzija Stepinca. Pukni ga gromo posred one korumpirane tintare, ogavan je, uništiće krščanstvo, djeluj, rješavaj!

Avatar lvan12
lvan12
07:47 26.01.2016.

A kada ce tako sunitski imam otici do sijitskog imama?

Avatar EU?
EU?
21:27 25.01.2016.

borac2525 ... Šta ćeš sa kipom Jupitara u Vatianu . dok nije bilo kršćanstvo u Rimu on je bio Jupiter sada je sveti Petarsada je sveti Petar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije