Naslovnica Vijesti Svijet

Papa Franjo poziva mlade da budu hrabri: 'Bolji svijet se izgrađuje vama'

Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“
13. siječnja 2017. u 17:31 3 komentara 226 prikaza
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Papa Franjo priželjkuje Crkvu koja će dati prostor mladima, spoznati jezik mladih i valorizirati kreativnost i talente.

„Bolji svijet se izgrađuje vama, vašoj volji za promjenama i vašoj velikodušnosti“, napisao je papa Franjo mladima u dokumentu, koji je danas obznanjen, za pripremu XV. redovne opće Biskupske sinode, koja će se održati u listopadu 2018. godine na temu „Mladi, vjera i raspoznavanje duhovnih zvanja“.

papa Franjo Ne želi jače osigranje Papa Franjo svjestan da bi mogao biti meta napada: 'Uvijek postoji rizik ishitrenog postupka nekog luđaka' papa franjo Terorizam potaknut fundamentalizmom Papa Franjo osudio džihadističke napade: Nitko ne smije ubijati u ime Boga

Tema očituje pastoralnu skrb Crkve za mlade između 16 i 29 godina, a u kontinuitetu je s odrednicama nedavne Sinode o obitelji i sadržajima apostolske posinodske pobudnice Amoris Laetitia. Tekst, zapravo knjiga od 69 stranica koju je izdala vatikanska izdavačka kuća (LEV), koji je danas obznanjen i koji će biti upućen mladima cijeloga svijeta je dosta općenit, ali poziva Crkvu da izađe iz svojih unaprijed pripremljenih shema i ide tamo gdje se mladi nalaze i prilagodi se njihovu vremenu i ritmu. Franjo poziva na, kako je napisao, „izlazak iz rigidnosti koja čini manje uvjerljivim najavu sreće Evanđelja“.

Na koncu je objavljen upitnik koji će biti upućen mladima u svim biskupijama svijeta preko internetskog sajta. Upitnikom se želi doznati koja su očekivanja mladih i kakav je njihov život. Crkva mora slušati glas mladih, kaže Papa i poziva ih „učinite da se čuje vaš urlik“.

>> Papa beskućnicima dijelio vreće za spavanje

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka