Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Povratak na članak

Papa Franjo optužuje kritičare da mu zabijaju nož u leđa

Ovo je prvi put da Papa tako otvoreno progovara o mogućnosti raskola u Crkvi, koja ima više od milijardu vjernika širom svijeta.
Objava 11. rujna 2019. 1001 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 18
 • CROLINDA:

  svašta je ovaj izjavljivao dajući nevjernicima i grešnicima lakomislenu nadu neutemeljenu u Istini - govoriti samo o Milosrđu a ne opominjati na Pravednost - govoriti samo raju a ne opominjati na pakao - rekao je ateistima da će se oni ... prikaži još!i spasiti po svojoj savjesti - dakle koliko ljudi toliko savjesti odnosno toliko bogova ili toliko istina - pa to je isto kao da je rekao da je svaki čovjek sam sebi sudac i bog - e svašta - ako je to tako zašto je on onda uopće papa ili zašto je potreba uopće biti član katoličke crkve koju on zastupa na Zemlji

  12:57 11. 9. 2019.
 • Bunjevac=Hrvat:

  Ni jedan istinski vjernik neće rado iznositi svoj sud o jednom Papi,ali kod ovoga Pape se veće previše toga nagomilalo što je teško razumljivo(od Buon giorno nadalje).O njegovim komentarima u svezi kanonizacije Stepinca da i ne govorimo.Tko će razumjeti Božje ... prikaži još! naume?.....Jedno je sigurno,nema te ovozemaljske sile koja može prevrnuti Petrovu Lađu,može je samo nagnuti!I to iz jednog jedinog razloga - jer je Krist glava Crkve!

  16:12 11. 9. 2019.
 • vjaco:

  evidentno je da ovaj papa ne podnosi dobro putovanja zrakoplovom jer upravo tada daje neprimjerene izjave ili komentare. tako je prije godinu dana komentirajući gospu međugorsku rekao da ona nije poštarica koja zakazuje sastanke u točno određeno vrijeme, a ne ... prikaži još! zna da je gospa fatimska portugalskim pastirima zakazivala sastanke u točno određeno vrijeme. e, sad, je li do leta zrakoplovom ili do zaborava . . . ?

  3 10:41 11. 9. 2019.
 • CROLINDA:

  ovaj papa podvaljuje humanizam i multireligijski pire umjesto Krista umjesto Istine - čak je izjavio da je postojanje više religija Božja volja - kako bi to mogla biti volja Božja kada je Krist rekao apostolima -idite po svijetu i nosite ... prikaži još! nosite Evanđelje svima- "Dođe svima , da imaju Istinu i da ne žive u neznaju i da povjeruju, a oni koji ne povjeruju - grijeh je njihov u tome što ne htjedoše povjerovati" - a prva zapovijed iz dekaloga kaže -Ja sam Gospodin Bog tvoj i nemaj drugih bogova osim mene jedinoga- Dakle, humanizam nije Bog niti zamjena za Boga a Krist nije došao među nas i otišao na Križ da bismo i dalje u Njegovim očima imali pravo vjerovati u nekakvog nepoznatog apstraktnog ili bilokojeg Boga

  7 12:46 11. 9. 2019.
 • vadis:

  Vjera je privatna stvar svakog covjeka.

  13:02 11. 9. 2019.
 • BakaMraz:

  Papa Franciskus, a ne Franjo, naucite covjeku ime vec jednom, jer me je vec strah da ako slijedeci papa bude Johanes, u HR ce automatski biti papa Jozo!

  1 17:22 11. 9. 2019.
 • vjaco:

  nešto mislim da bi se u tome slučaju zvao jovo

  13:51 18. 9. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.