Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
misa u seulu

Papa Franjo: Oprost vodi do pomirenja

papa u Koreji
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
18.08.2014.
u 12:41

Mir i pomirenje poželio je papa Franjo korejskom narodu od kojeg je zatražio i skrb i solidarnost prema slabijima

Oprost su vrata koja vode do pomirenja, kazao je papa Franjo na današnjoj misi za mir i pomirenje koju je predvodio u katedrali Myeong-dong u Seulu posljednjeg dana petodnevnog boravka u Južnoj Koreji. Papa Franjo se sada nalazi u zrakoplovu u letu od Seula do Rima gdje bi trebao stići oko 18 sati po našem vremenu. Predviđeno je i da će papa Franjo tijekom leta razgovarati s novinarima koji su ga pratili na tom, trećem, njegovu putovanju izvan Italije.

Mir i pomirenje poželio je papa Franjo korejskom narodu od kojeg je zatražio i skrb i solidarnost prema slabijima. Katedrala Myeong-dong podignuta je na mjestu molitve na kojem su se okupljale prve kršćanske zajednice već od 1784. godine. Papu, koji je podsjetio kako sukob i podjela tu traju već 60 godina, je u katedrali dočekao nadbiskup Seula Andew Yeom zajedno s ostalim biskupima. Dobivanje dara pomirenja, jedinstva i mira zahtjeva transformaciju srca, koja može promijeniti tijek našeg života, kazao je papa Franjo i pozvao na „odlučno odbacivanje mentaliteta utemeljenog na sumnji i sučeljavanju“.

Kao i tijekom nadlijetanja Kine na putu iz Rima u Seul, tako i sada na povratku u Italiju, papa Franjo je uputio brzojav kineskom predsjedniku Xi Jinpingu.

- Vračajući se u Rim poslije mojeg posjeta Koreji, želim obnoviti vama i vašim građanima moje najbolje želje i zazivam Božji blagoslov na vašu zemlju - stoji u brzojavu pape Franje kineskom predsjedniku Xi Jinpingu upućenom iz zrakoplova korejske kompanije Korean Airlines. Taj brzojav tumači se kao ponovno pružanje ruke Kini nakon što je i u govorima u Koreji i u brzojavu Franjo dao do znanja kako želi s tom državom imati dobre odnose.

>>Papa Franjo komunističkim državama: Kršćani ne dolaze radi osvajanja

Komentara 4

IS
istri
13:01 18.08.2014.

trbas doci u hrvatskoj pa to kazati i mnogim hrvatima.

IS
istri
13:58 18.08.2014.

dojdi nam ,bices dobrodosa.

Avatar Vladiostok
Vladiostok
15:39 18.08.2014.

Kakav oprost? zar RKC nije na strani NWO koja ima za cilj da porovi komletno čovečanstvo. Jezuta papo provaljena je tvoja politika u belim rukavicama. Tek kad se RKC odrekne svih prihoda koje zarađuje na biznisu i svo bogatstvo senisu i svo bogatstvo se razdeli sirotinji , možemo smatrati da ste na hristovom putu . Sve dok imate svoju banku ulažete u vojnu tehnologiju ili zarađujete od prodaje pornografije nemože ti se verovati ni slovo tvoje besedi. Zašto u Nemačkoj svaki radnik po zakonu od 2005. mora da plaća porez katoličkoj crkvi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije