Naslovnica Vijesti Svijet

Papa Franjo obitelj vidi kao zajednicu muškarca i žene

Liječnike koji zbog bolesti djeteta budućim roditeljima savjetuju prekidanje trudnoće papa Franjo usporedio je s nacistima
17. lipnja 2018. u 16:49 122 komentara 966 prikaza
Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL

Obitelj je samo jedna, ona između muškarca i žene, kazao je papa Franjo izaslanstvu Foruma obitelji koje je primio u Vatikanu te je oštro ocijenio selektivne pobačaje kojima roditelji daju otkloniti dijete ako analize koje se provode u trudnoći pokažu da nije zdravo.

Papa Franjo Naglasak Da gejevi ne bi trebali u sjemeništa potpisao još Benedikt XVI.

– Osjećam bol kada čujem da se govori o raznolikim obiteljima, o raznim oblicima obitelji. Obitelj na sliku Božju, muškarac i žena, samo je jedna – kazao je papa Franjo i naglasio da može biti da osobe nisu vjernici, “ali ako se vole i ujedinjuju u brak, onda su na sliku Boga i nalik Njemu. Zbog toga je brak veliki sakrament”.

Papa poziva na čitanje njegove pobudnice “Amoris Laettita” o ljubavi i braku. – Neki su Amoris Laetitia sveli na jednostavno tumačenje “može se ili ne može”. Oni nisu ništa razumjeli – kazao je papa. U pobudnici se “ne sakrivaju problemi” i zbog toga zaručnike treba pripremiti na brak.

Papa Franjo Proglasit će ih papa Franjo Crkva imenuje nove svece, među njima i zaštitnik siromašnih

Selektivne je pobačaje nazvao “ubojstvima djece zbog želje za mirnim životom”. Takve postupke liječnika usporedio je s nacističkim zločinima kazavši da se u prošlom stoljeću cijeli svijet skandalizirao zbog onog što su činili nacisti, a danas činimo isto.

ZAOKRET Obračun s pedofilijom počeo je prije pape Franje
Goran Jančo je za svog partnera odabrao Croatia osiguranje
OSIGURANJE
Jančo: Stočarstvu smo posvetili svoje živote, pa farmu želimo sačuvati od rizika

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  obitelj=žena + muškarac+ dijete

 • morejeslano:

  Obitelj je zajednica muškarca i žene (to nije mišljenje samo Pape nego i velike većine svjetske populacije), novinarske vijuge su trokirale od te činjenice.

 • ObrenM:

  Sveti otac je rekao istinu,a istina je samo jedna.Rod jedan i dva ne postoji,a ubojstvo je abortus.