Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalabrija

Papa Franjo: Nikad više nasilja nad djecom

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
21.06.2014.
u 12:36

U siječnju ove godine u mjestu Cassano allo Jonio u Kalabriji mafijaška organizacija 'ndrangheta zapalila je automobil i trogodišnjeg dječaka Cocòa Campolongena, njegova djeda i djedovu prijateljicu.

Neka se više nikada ne događaju mafijaška nasilja nad djecom, neka se nikada ne dogodi jednom djetetu takva patnja, rekao je papa Franjo tijekom današnjeg posjeta mjesta Castrovillari u regiji Kalabriji.

Naime, u siječnju ove godine u mjestu Cassano allo Jonio u Kalabriji mafijaška organizacija 'ndrangheta zapalila je automobil i trogodišnjeg dječaka Cocòa Campolongena, njegova djeda i djedovu prijateljicu.

Franjo je posjetio i zatvor u mjestu Castrovillari u kojem je zatvoren i otac ubijenog djeteta Cocòa, Nicola Campolongo. Među zatvorenicima je i rumunjski građanin Dudu Nelus (27) osumnjičen za ubojstvo don Lazzara Longobardija, svećenika ubijenog u ožujku ove godine također mjestu Cassano allo Ionio.

Don Lazzaro Longobardi je ubijen udarcima željezne šipke kada je otkrio krađu novaca u crkvi. Pretpostavlja se da je Rumunj krao i iznuđivao novce od svećenika, koji je bez formalne prijave govorio policiji o krađama. Policija je nakon ubojstva svećenika uhitila Rumunja držeći ga odgovornim za ubojstvo.

Papa Franjo se u zatvoru, u kojem ima 180 zatvorenika, sastao i s ocem i obitelji ubijenog djeteta. Kalabrijska mafija ubila je Cocòova djeda u obračunu. Tako je nastradalo i dijete.

>>Papa Franjo: Ima i korumpiranih svećenika

Komentara 6

Avatar Dolar=0
Dolar=0
14:34 21.06.2014.

Franjo nešto se nisi oglasio u vezi tvoji "časnih"sestrara u Irskoj

RA
Rangostar
14:19 21.06.2014.

Nikad ne reci nikad Franjo ! Ne mozes Franjo protiv prirode, bolje mjenjaj nesto inace Vrhovni nebeski komandant nece bit happy kad se sretnete.

Avatar Josip Kir
Josip Kir
22:46 21.06.2014.

. . . Neka se više nikada ne događaju mafijaška nasilja nad djecom, neka se nikada ne dogodi jednom djetetu takva patnja, rekao je papa Franjo. . . . . . A kako da se papice još nisi oglasio uio u vezi Irske i pronađenoj masovnoj grobnici sa skoro 800 beba i dece. Gde su za smrt njaviše krive časne sestre tvoje crkve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije