Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASTANAK LIDERA

Svjetski moćnici stigli u Rim. Papa Franjo moli Bidena da zaštiti klimu

30.10.2021.
u 13:43

Talijanska prijestolnica ovog je vikenda političko središte svijeta. U subotu u Rimu počinje dvodnevni sastanak na vrhu 20 gospodarski najmoćnijih zemalja svijeta, koji će vjerojatno proteći u sjeni dugoočekivane UN-ove klimatske konferencije (COP26), koja počinje u škotskom Glasgowu, a koja predstavlja najvažniji skup takve vrste još od pariške klimatske konferencije 2015. godine. O važnosti konferencije svjedoči i popis državnika koji stižu u Glasgow, od američkog predsjednika Joea Bidena, koji za razliku od svog prethodnika Donalda Trumpa poštuje znanstvene činjenice o globalnom zagrijavanju, zatim britanskog premijera Borisa Johnsona, francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen. U Glasgowu će Hrvatsku predstavljati premijer Andrej Plenković, a u škotskoj prijestolnici tijekom dva tjedna, koliko će konferencija potrajati, očekuje se više od 20 tisuća ljudi, među kojima će biti političari, pregovarači i novinari, kao i brojni prosvjednici, koji će zahtijevati trenutačni prekid korištenja fosilnih goriva.

Komentara 8

AN
Antiglupan
15:46 01.11.2021.

Treba trampa naći i spojiti mu ispuh iz tvornice na anus

SI
sisavac
15:07 30.10.2021.

Vjerovati znanstvenicima... Kojima? Onima koji su prigrabili sav prostor?

Avatar Slatka_Dalmatinka.
Slatka_Dalmatinka.
14:51 30.10.2021.

Papa je dugo razgovarao s Bidenom, čak 2 sata...možda zato što je Biden katolik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?