Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirotvorac i reformist
Povratak na članak

Papa Franjo pet godina na čelu Crkve: Ovo je njegovih 10 citata

81-godišni Argentinac u svom je dosadašnjem radu uspio posredovati u povijesnom zbližavanju Sjedinjenih Država i Kube, odigrao je ulogu u mirovnom procesu između vladinih snaga i pobunjenika u Kolumbiji

Komentari 9

DU
Deleted user
08:18 12.03.2018.

Tako je. Nama tzv. normalnim katolicima (među kojima ima i protestanata i ateista), naprednima, tolerantnima, otvorenima, uključivima i "antifašistima" papa Franjo jako se sviđa za razliku od domaćih biskupa, osobito onoga "antikomunikatora godine" Košić mons. Vladeka, koji su teški natražnjaci,, zatucaci i zadrti ognjištari. Valjda će i ti naši biskupi jednom progledati.

VL
DU
Deleted user
09:42 12.03.2018.

jura definiraj pojam "normalnog katolika" , natražnjakl...pak ne razmemo sve

VL
Avatar Naravno
Naravno
10:08 12.03.2018.

Papa korigovao BOGA U svom govoru pred mnoštvom svojih vernika (ali njegove reči dospele i u širu javnost) na trgu Svetog Petra u Vatikanu (7 juna 2017 god.) na temu: „Roditeljska Gospodnja briga , Francisko Bergoljo doslovno izjavio: „Draga braćoaćo i sestre, nikada nismo sami. Možemo biti daleko, neprijateljski (raspoloženi); možemo čak reći da smo bez Boga. Ali Jevanđelje Isusa Hrista nam otkriva da Bog ne može biti bez nas. On nikada neće biti Bog bez čoveka; On je taj koji ne može biti bez nas, i ovo je velika misterija“....Ali ako Bog ne može bitisati bez čoveka, ako ne može biti Bog bez čoveka, onda: 1) nije svemoguć;... 2) nije samobitan..... I prva i druga tvrdnja predstavljaju bogohuljenje protiv Tvorca. Mitropolit Makarije (Bulgakov) u „Pravoslavno-dogmatskom bogoslovlju“ objašnjava: „Bog je večni Duh, sveblagi, sveznajući, svepravedan, svemoćan, sveprisutan, nepromenljiv, samobitan, sveblažen“.

VL
Avatar Naravno
Naravno
10:12 12.03.2018.

novembar 10, 20: Papa Franja je nastavio svoju misiju da svoje sledbenike okreće od tradicionalnih hrišćanskih učenja, govoreći katolicima da “Ne postoji raj, čistilište, i pakao“. Eugenio Skalfari, blizak lični poverilac pape Franje, napisao je u La Repubblica: “Papa Franjaja je poništio mesta gde bi duše trebalo da idu posle smrti.“ Papa Franja je takođe počeo slobodno da prepisuje reči Svetog pisma, onako kako on smatra da treba, dodajući satanske teme u biblijske stihove. Na primer, u jutarnjoj besedi u Santa Marti 4 septembra 2014-te, Franja je potpuno preokrenuo značenje stiha iz Biblije, lažno pripisujući Sv. Pavlu ove “satanističke“ reči: “Ja se hvalim samo mojim gresima“. On je zatim zaključio besedu pozivajući sve prisutne da se “pohvale“ svojim sopstvenim grehovima – krađom, ubistvom, preljubom – pre nego što je ismejao Isusa, koji im je naivno oprostio na krstu. Ali ni u jednom Pavlovom pismu se takav izraz ne može naći. Papa Franja je propovedao lažno pismo. Apostol umesto toga kaže o sebi: “Ako je neophodno hvaliti se, pohvaliću se svojim slabostima“, nakon što je naveo sve teškoće svog života – zatvoreništvo, bičevanje, brodolome. Papa Franja je takođe ranije ove godine na radiu pokušao da prevari svoje stado i odvoji ih od Isusa Hrista, govoreći slušaocima da se “Isus pretvorio u Satanu“. Optužujući Isusa da se “ponizio do tačke potpunog uništenja samog sebe“, papa Franja je dalje raširio satanističku doktrinu kada je rekao da je Isus Hrist “sebe načinio đ

VL
AP
ante_pustinjak
09:13 12.03.2018.

jura sinko, pobrini se da ti napokon progledaš a ne brini se za biskupa vladu. tvoja je dioptrija skroz zamagljena i jednostrana!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.