Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza
Povratak na članak

Papa Franjo kreće u preispitivanje celibata

"Svećenički celibat nije dogma i može se izmijeniti ako bi to poslužilo jedinstvu Crkve"

Komentari 21

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
13:51 21.02.2015.

"Tada Petar prihvati pa upita: »Evo, mi sve ostavismo i pođosmo za tobom. Što ćemo za to dobiti?« Reče im Isus: »Zaista, kažem vam, vi koji pođoste za mnom, o preporodu, kad Sin Čovječji sjedne na prijestolje svoje slave, i vi ćete sjediti na dvanaest prijestolja i suditi dvanaest plemena Izraelovih. I tko god ostavi kuće, ili braću, ili sestre, ili oca, ili majku, ili ženu, ili djecu, ili polja poradi imena mojega, stostruko će primiti i život vječni baštiniti.« »A mnogi prvi bit će posljednji, i posljednji prvi.« (Mt 19,27) _____________________________________________________________________________________________________________ Kao što vidite, celibat je ustanovio Isus Krist koji je, kao Sin Božji, i sam živio takvim životom. Oni koji su ga htjeli nasljedovati u svemu, njegovi učenici, prihvatili su nasljedovati ga i u tome. Tko je današnji papa da bi imao pravo dirati u to? I stavite za dopisnika iz Rima čovjeka vjernika koji razumije ustroj i funkcioniranje Crkve, a ne nekakvog ateista poput Silvija Tomaševića koji izmišlja žutilo i ponaša se kao da je ovo Jugoslavija u kojoj mora imati neprijateljski stav prema Crkvi i pokazivati odanost režimu.

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
10:52 21.02.2015.

Kao što je mudro rekao jedan svećenik: mi možda nećemo dočekati ukidanje celibata, ali naša djeca sigurno hoće. :) Šalu na stranu, bez celibata naši dragi katolički svećenici ne bi više bili toliko posvećeni svom pozivu. Tko bi im mogao zamjeriti kad između naših i svojih obiteljskih problema odaberu svoje? Uvijek se sjetim bl. Alojzija Stepinca. Kako bi se on onako stoički odupro komunistima da su ga kod kuće čekali žena i djeca?

VL
IN
inbox
22:02 21.02.2015.

nitko nema pravo mjenjati nešto što je donio isus krist. kome u crkvi ne paše celibat neka ode iz crkve. treba se držati isusovih riječi

VL
MA
Malenkost
10:35 21.02.2015.

Konacno !! tako bi se izfiltrirali normalni od velike mase pedofila i homoseksualaca. Celibat jest zajednicki pokrivac za sve njih. Hi Hi ! ovaj Papa izgleda da ce mafijasku kuriju skroz rasklinkati te svecenstvo uputiti prema siromasima. K vragu s skupim limuzinama - Audi Q5 !! Haa Haa !!! ili slicno. Teske muke ima Papa Vranjo i s vatikanskon Bankon koja je mjesto za pranje milijardi ruske mafije.

VL
MI
mismis
11:08 21.02.2015.

Sasha76 mislim da to nebi utjecalo na njihovu posvecenost pozivu. to je posao kao i svaki drugi. ak cemo iskreno- kako jedan svecenik (ili bilokoja druga osoba da me krivo ne shvatis) moze govoriti o necemu sto ne zna i nije nikada iskusio?

VL
HL
HV_LAKI102
13:15 21.02.2015.

Ovo bi bila prava prevencija "bjeloj kugi",zao mi je svih onih koji nece docekati ukidanje celibata i onih koji su otisli na drugi svit a da nisu ispraznili pistolje.

VL
Avatar Maslina
Maslina
11:56 21.02.2015.

Kod nas svećenik (M.M.),kojeg spominju ka mogućeg novog biskupa,ima troje dice sa partnericom kojoj je i kuću napravija,auto mu u klasi predsjedničkog,a soli pamet vjernicima o moralu.A drugi se snašli tako da zapošljavaju 'domaćice' koje im održavaju 'domaćinstvo' :) .

VL
Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
10:20 21.02.2015.

u isto vrijeme bozanić se nije prispitao da li se treba voziti ZETom, kao što mu je naredio papa. taj dio nije bitan. bitno je klafrati o partizanima

VL
Avatar comparator
comparator
12:05 21.02.2015.

Ako mene pitate tu nema dvojbe jer taj celibat je licemjeran i ne služi nićemu osim osobnom žrtvovanju alise pitam za što . Ako netko želi biti moj pastir onda mu moja obitelj i moja malenkost treba biti ispred vlastite žrtve za dobro sviju.

VL
Avatar slaven0
slaven0
11:57 21.02.2015.

o, o... apokalipsa sutra..

VL
HR
hromcan
12:13 21.02.2015.

Dzvolite im da se mogu ZENITI i biti ce manje pa im mece gluposti prolaziti glavom.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.