Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozdravljen ovacijama

Papa Franjo: Kada netko misli da je važniji od drugih, počinje kuga

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/12
01.06.2014.
u 21:54

Na stadionu je bilo 52.000 vjernika članova karizmatskog pokreta koji su pravim ovacijama pozdravili papu Franju.

Kada netko zamišlja kako je važniji od drugih, započinje kuga. Nitko ne može kazati ja sam šef, vi kao cijela Crkva imate samo jednog šefa: Gospodina Isusa, kazao je papa Franjo danas poslije podne na Olimpijskom stadionu u Rimu gdje su se okupili na svom 37. nacionalnom skupu članovi katoličkog pokreta Obnova u Duhu.

Na stadionu je bilo 52.000 vjernika članova karizmatskog pokreta koji su pravim ovacijama pozdravili papu Franju. Bila je to ona prava stadionska atmosfera veselja, a papa Franjo je upozorio pripadnike pokreta da ne budu kontrolori, carinici, Duha Svetoga, već širitelji evanđelja.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

(Foto: Reuters/Pixsell)

Franjo je pozvao članove karizmatskog pokreta cijeloga svijeta na obilježavanje 50. obljetnice nastanka zajednice, na Dohovo 2017. godine, na Trgu sv. Petra. Molio je da Gospodin nauči sve da se ne bore međusobom za komad veće vlasti, već da svih nauči skromnosti, milosrđu. Franjo je priznao kako je na početku svog svećeničkog hoda mislilo da je „Obnova u Duhu neka škola sambe“ čime je htio naznačiti kako se gledalo na taj pokret, odnosno kao na one koji misle da su važniji od drugih. Ponovio je i pitao je prisutne da ponove s njime kako je njihov i šef cijele Crkve samo jedan, Gospodin Isus.

„Tko je šef Obnove?“, pitao je Franjo, a stadion je odgovarao: Gospodin Isus!. Organizatori skupa, na čelu s koordinatorom talijanske Obnove u Duhu, Salvatoreom Martinezom, pripremili su četiri svjedočenja: jednog svećenika, jedne mlade osobe, jednog bračnog para s djecom i jedne osobe invalida. Franjo je kazao kako tom svjedočenju nedostaju najvažnije osobe, odnosno djedovi i bake.

„Starije osobe, kao dobro vino, imaju slobodu Duha Svetoga, imaju mudrost Crkve. Bake i djedovi su naša mudrost i snaga“, kazao je Franjo. Nakon svjedočenja bračnog para, Franjo je kazao kako je obitelj mjesto gdje Isus raste u ljubavi bračnog para i životu djece.

„Bračni parovi su grješnici kao svi, ali žele ići naprijed u ljubavi s njezinom plodnosti“, kazao je Franjo i pozvao na molitvu kako bi Gospodin zaštitio obitelji u krizi.

„Isus raste u ljubavi obitelji i zbog toga je neprijatelj napadača, Vraga. Vrag zbog toga želi uništiti obitelj. Pokušava učiniti sve da ne bude ljubavi u obitelji“, kazao je papa Franjo.

Na kraju je Franjo poručio članovima pokreta da budu uz siromašne, uz one koji potrebuju. Dok je cijeli stadion molio za papu Franju, on je klečao. Skup je završio pjesmom i flash mobom prisutnih.

>> Papa Franjo: Uskrs treba biti isti dan i katoličkim i pravoslavnim vjernicima

Komentara 8

Avatar spasoje
spasoje
09:08 02.06.2014.

Katolička biskupska konferencija Italije saopštila je da su vernici prošle godine na ime crkvenog poreza uplatili milijardu evra, isto koliko i 2013. . . . . Jadni Isus našta je spao da da njemu zarađuju

KO
konzument
09:02 02.06.2014.

Praznik će biti kad se više skinete s grbaće građana !

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
11:39 02.06.2014.

spasovski . . . . . Tako je to na zapadu nema ništa džabe. Moraš platiti to što si katolik . Mora se plaćati članirana kao kod komunista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije