Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sudbina gospina svetišta

Papa Franjo će u siječnju dobiti dosje o ukazanjima Gospe u Međugorju

papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
14.12.2014.
u 07:30

Nedavno je tjednik “Chi” pisao o navodnoj prijevari koju je, opet navodno, počinila Vicka Ivanković s kipićem Gospe iz Lourdesa koji je u njezinu stanu počeo ''svijetliti“

Papa Franjo će, najvjerojatnije, u siječnju 2015. godine dobiti dosje o navodnim ukazanjima Gospe u Međugorju. Sada se izvješće koje je prije gotovo godinu dana načinila komisija za Međugorje, koju je na čelu s kardinalom Camillom Ruinijem imenovao papa Benedikt XVI., nalazi u rukama Kongregacije za nauk vjere. Ta kongregacija bi svoje mišljenje o međugorskom fenomenu trebala iznijeti papi Franji za mjesec dana.

U emisiji “Porta a Porta” talijanske televizije RAI, koju vodi novinar Bruno Vespa, gostovala je prije par dana jedna od međugorskih vidjelica, Vicka Ivanković. Emisija je održana u povodu godišnjice zaključenja rada vatikanske komisije za Međugorje i najavljenog stavljanja dosjea na papin stol. Vespa je Vicku ispitivao o detaljima. Bilo je to gotovo kao ispitivanje na sudu. Kako je Gospa odjevena, kako govori, kako se sporazumijevate, što od vas traži... Vicka Ivanković odgovarala je uopćenim frazama.

Nedavno je tjednik “Chi” pisao o navodnoj prijevari koju je, opet navodno, počinila Vicka Ivanković s kipićem Gospe iz Lourdesa koji je u njezinu stanu počeo ''svijetliti“. “Chi” je napisao da je kipić bio samo namazan svjetlećim materijalom. Crkva je uzela kipić radi analize. Od tada više nije objavljeno ništa o njemu, ali ima sve više glasina o tome da je bio premazan bojom. Upravo zbog te sumnje, crkvene su vlasti, piše “Chi”, počele sve više ograničavati Vickino djelovanje. Hoće li papa Franjo tijekom 2015. izreći svoj sud? U Međugorju se okupljaju milijuni vjernika, ali najave Gospina ukazanja tijekom susreta s vidjelicama navode Crkvu na dodatni oprez.

>>'Gospa vidi da je u tmurnom vremenu potrebno malo svjetlosti'

>>'Gospa nije ravnatelj poštanskog ureda koji šalje poruke'

Komentara 30

OR
Orlando *
08:03 14.12.2014.

sto ti je bussines i mafia, suvenire i,gospine kipiće proizvodi Talijan, svi su povezani , pričaju istu priču jer u pitanju je velik novac.

Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
09:05 14.12.2014.

pred više od 2000 godina sam bog je poslao isusa na zemlju da kao spasi čovječanstvo,prema katoličkom nauku,tad je na cijeloj zemaljskoj kugli živjela oko 300 milijuna ljudi,od tada pa do danas,kad na zemlji živi skoro 7 milijardi ljudi,bog nam umjesto isusa šalje nekakve svjetleće kipove

RA
Rangostar
10:24 14.12.2014.

Gospa zasvijetli ponekad a mi sve više kopamo po kantama za smeće,možda tako treba bit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije