Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Australija

Pao snijeg nakon više od 30 godina, nemaju alate kojima bi izmjerili koliko ga ima

skijanje
18.07.2015.
u 09:00

Antartički zrak stigao je do centralnog New South Walesa i do Queenslanda – poznatog kao sunčana država – noseći tijekom prošlog tjedna zimsku frontu hladnog vjetra koja ondje nije viđena od sredine 1980-ih godina.

Pao je snijeg u dijelovima Australije gdje ja takva pojava toliko rijetka da meteorološke postaje nemaju mjerne alate kojima bi izmjerili takve padaline. Temperature su se pale 10 stupnjeva ispod prosjeka – no, treba naglasiti da je trenutno u Australiji zima jer se nalaze na južnoj polutki Zemlje, piše Guardian

Antartički zrak stigao je do centralnog New South Walesa i do Queenslanda – poznatog kao sunčana država – noseći tijekom prošlog tjedna zimsku frontu hladnog vjetra koja ondje nije viđena od sredine 1980-ih godina.

 

U Queendslandu je snijeg pao u Stanthorpeu, Eukeyju i na jugoistočnoj granici New South Walesa, no prognostičar Ureda za meteorologiju Gorrdon Banks izjavio je da ured ima problem s mjerenjem visine snijega.

"Mi zapravo ne mjerimo visinu snježnog pokrivača jer je to toliko rijetka pojava ovdje u Queenslandu da mjerimo samo količinu kiše", rekao je Banks. "Nemamo službene podatke o tome koliko je snijega palo, samo izvještaje iz javnosti pa se može zaključiti da je palo između 2 i 5 centimetara snijega", dodao je.

 

Građani dražve Queensland snijeg nisu vidjeli od 1984. Ujedno je ove zime zabilježio najniže temperature za srpanj u periodu od posljednjih 30 godina, a u nekim dijelovima blizu granice temperature su pale do -4 stupnja Celzija. 

 

>> Klimatski ekstremi: Australija gori, Kina se smrzava

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
10:32 18.07.2015.

Dokaz da su u srodstvu sa amerikancima... cim nesto izidje iz standardnog okvira zablokiraju... Slavni australski meteorolog nije nikada cuo i upoznao naj obicniji metar....

Avatar maxist
maxist
13:59 18.07.2015.

u nedostatku specijalne opreme mogli su probati s ravnalom.......

PL
Plavsavzut
22:59 18.07.2015.

Eeee da vam je sad Milan Bandić, on bi vam očistio snjeg, ma glancalo bi sve.. 😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije