Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na bubnju

Pao im kamen sa srca, ipak ostaju u svojim domovima

'Pozega-13.05.2011. Bivsi radnici Kamena ingrada cije ce kuce iduci tjedan  biti prodane  zbog ovrhe suda. Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
17.05.2011.
u 14:45

Barem za sada mogu sa svojom obitelji ostati u kući, kazao je Josip Solić, koji je za bivšu tvrtku podigao 180.000 kuna kredita

Presretan sam. Barem za sada, s olakšanjem je kazao Željko Perić, jedan od bivših radnika Kamen Ingrada, nakon što je izišao iz sudnice Općinskog suda na kojem se putem javne dražbe prodavala njegova obiteljska kuća, za koju nitko nije pokazao interes.

Nakratko im laknulo

Na sudu su se prodavale četiri obiteljske kuće za čiju kupnju nitko nije iskazao interes, a u iduća dva dana još će se prodavati po dvije. Kuće su na javnu dražbu stigle jer nitko nije otplatio kredite koje su radnici Kamen Ingrada prije devet godina digli za svoju tvrtku, a za što su kao hipoteke upisani njihovi domovi.

– Pao mi je kamen sa srca, jer barem za sada mogu sa svojom obitelji ostati u kući, ali ukoliko se pravno nešto ne riješi bit će raspisana nova dražba. Moju kuću u Radovancima procijenili su sudski vještaci na 506.231 kunu, a na ovoj dražbi nije se mogla prodati ispod 337.487 kuna. Iznos moga kredita, kao i većine radnika, bio je 180.000 kuna, a koji se sada zbog kamata gotovo udvostručio. Koliko god mi je laknulo što kuća nije prodana, toliko mi je teško što mi se želi oduzeti nešto bez pravne osnove, jer svi u ovoj županiji, pa i suci, znaju da mi nismo uzeli te kredite za sebe nego za Kamen Ingrad – ogorčen je bio Josip Solić, jedan od četvorice radnika koji je jučer sa zebnjom očekivao ročište za prodaju svoje kuće.

Sutkinja Marija Raguž objasnila je da će se na sljedećem ročištu kuće ovršenika prodavati po nižoj cijeni, odnosno da će se moći prodati po trećini vrijednosti. Ukoliko se ni tada kuće ne prodaju, kazala je sutkinja Raguž, ovrha će biti obustavljena, ali hipoteke na kućama i dalje ostaju. Nakon toga Podravska banka može ponovo pokrenuti ovrhe.

– Oni koji se bave kupnjom kuća na javnim dražbama vjerojatno znaju kakva sudbina prati te kuće, i imajući to u vidu ne žele ih kupiti, a potajno se nadam da će tako biti i sljedeći put – kaže Željko Perić, koji je nedavno podnio i tužbu za poništenje ugovora o kreditu koji je podignut 2002. godine u Požeškoj banci, koja je kasnije prodana Podravskoj banci.

"Došle mi vile pred oči"

Perić smatra da je ugovor nevaljan jer jedan od jamaca, kao i njegov otac, koji je suvlasnik kuće, nikada nisu bili kod javnog bilježnika na ovjeri ugovora.

– Svo vrijeme sam mislio da će se pravnim putem dokazati da mi nikada nismo dobili novac od toga kredita, ali kako po tom pitanju nije ništa riješeno, sada, kada su mi "vile došle pred oči", morao sam nešto poduzeti te sam podnio ovu tužbu – kazao je Željko Perić.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
11:44 18.05.2011.

dečki da je mene Vlado Zec tako nag..o i da mi je to napravio zatvorski dani bi mu bili zadnji u životu ako nemogu ja uživati u mojoj kući e pa nebi ga niti on uživao trošeći te novce ii ispijajući kavice na moj račun!

IV
Ivekivek
13:22 18.05.2011.

Sve su oni to već naplatili...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije