Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prate zbivanja

Pantovčak želi suradnju s premijerom, a registar izdajica pitanje je za njega

15.12.2015., Zagreb - Predsjednica Kolinda Grabar Kitarovic obratila se novinaraima nakom zavrsenog treceg kruga konzultacija. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
26.01.2016.
u 22:35

Odnos s mandatarom presjednici je prioritet, kao i njegova orijentacija na najvažniju temu- ekonomiju

U dnevnopolitičke kontroverze tek prisegnute vlade predsjednica RH, Kolinda Grabar-Kitarović izbjegavat će ulaziti i komentirati ih. Na Pantovačku drže da je vlada ionako još “zelena”, pa joj treba tolerirati potrebno vrijeme za snalaženje, a s problemima koje u široj javnosti proizvode najave vezane uz, primjerice “registar izdajica”, mora se suočiti prvo vlada i njezin premijer.

Nadalje, partner u vladi, Most, očito neće dati potporu osnivanju takvog registra, pa na Pantovčaku prate zbivanja, ali će reagirati tek ako stvari odu uistinu predaleko. Pantovčak s novom hrvatskom vladom želi započeti odnosom suradnje i nikako ne žele ponavljanje konfliktne atmosfere kojoj je bila izložena predsjednica na početku svog mandata i u kontaktu s bivšim premijerom. Odnos s novim premijerom, Timom Oreškovićem prioritetan je za predsjednicu, kao i njegova orijentacija na, za Hrvatsku trenutno najvažniju temu - gospodarstvo, razvoj, zapošljavanje.

U sklopu svojih ustavnih ovlasti, predsjednica će, kako je i najavila tražiti usku suradnju u pitanjima vanjske politike, te obrane i nacionalne sigurnosti države. Ona sada i ubrzava svoju potporu gospodarskoj diplomaciji zemlje, a na svoj treći put u, očito strategijski sve važniju državu-partnera, Poljsku, K. Grabar-Kitarović vodi snažnu gospodarsku delegaciju sastavljenu od predstavnika čak 48 hrvatskih tvrtki. Da želi i usklađeno vanjskopolitičko djelovanje s novom vladom pokazuje i prvi službeni sastanak predsjednice i ministra vanjskih poslova Mire Kovača. Predsjednica je Kovača upoznala sa svim svojim strateškim smjernicama vanjske politike, a posebno s inicijativom Jadran - Baltik - Crno more. Dogovoreni su i modaliteti daljnje suradnje i redovite razmjene mišljenja.

Za očekivati je da će usko biti usklađena politika Pantovčaka i vlade i u segmentu obrane, pogotovu jer je novi ministar obrane Josip Buljević, dojučerašnji savjetnik predsjednice za obranu i nacionalnu sigurnost. S posebnim se zanimanjem očekuje tko će na Pantovačku zamijeniti Buljevića.

>>Tko će i kako, politički ili pravno, definirati nacionalnog izdajnika?

>>'Ne vjerujem da će inzistirati na registru izdajnika dovodeći u pitanje cijelu suradnju'

Komentara 48

DU
Deleted user
23:14 26.01.2016.

Ovo je kao 90-ih....Hrvati opet trebaju osloboditi Domovinu !!!

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
22:52 26.01.2016.

Naravno da će imati suradnju. S normalnim čovjekom kao premijerom. Sve će krenuti svojim tempom, unatoč svih ovih bacanja klipova od strane crvenih gubitnika. Još su se jedamput iskazali - zapravo bi bilo razočaranje da nisu ovako primitivno proletersko-orjunaško-četnički reagirali! Samo dajte drugovi, veselje je gledati taj cvilež i jad!

KA
kapunjohan
22:47 26.01.2016.

Ministari nisu ni ušli u urede a presing se već igra.U nogometu postoje igrači ,,destruktori,, protivničke igre a sa namjerom da se onemogući rezultat suprotnom timu.Svi ljubitelji bivše vlasti su se upregnuli u optuživanje pojedinih ministara a s namjerom da se onemogući rad vlade i da se je pokaže nesposobnom od prvoga dana odnodno da joj se nametnu nevažne - stranske teme. Važni smo ,,mi,, a ne budućnost naroda.Neznam jedno govore dokumenti, drugo novinari i gradonačelnik- treba sve u miru rasčistiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije