Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pankretić useljava u zgradu Ministarstva obrane zbog uštede

– MORH se zbog standarda NATO-a mora iseliti iz središta grada, a naše je ministarstvo jedno od posljednjih koje radi na više lokacija.
12. svibnja 2010. u 21:30 18 komentara 25 prikaza
Božidar Pankretić

Ministarstvo obrane seli se iz kompleksa na Trgu kralja Petra Krešimira IV. u vojarnu Croatia u Novom Zagrebu, a u zdanje u središtu grada seli se Ministarstvo regionalnog razvoja. Iako ne izgleda tako, riječ je o uštedi za proračun od oko 20 milijuna kuna. Ministarstvo Božidara Pankretića od osnivanja je dislocirano na devet lokacija.

– MORH se zbog standarda NATO-a mora iseliti iz središta grada, a naše je ministarstvo jedno od posljednjih koje radi na više lokacija. Usto, u ovo vrijeme krize svaka je ušteda dobrodošla, a u punome mandatu preseljenjem štedimo oko 100 milijuna kuna – kazao je potpredsjednik Vlade Pankretić te dodao kako “ni funkcioniranje ministarstva na devet lokacija nije onakvo kakvo treba biti”.

Jasno, Ministarstvo se neće useliti u svih više od 30.000 četvornih metara prostora MORH-a, već u dio. Svome dijelu nada se i susjedni Fakultet političkih znanosti (FPZG) koji u zgradi u kojoj se nalazi ne može više djelovati. Ideja da se FPZG useli u zgradu MORH-a nije nova.
– Imali smo obećanje i podršku bivšeg predsjednika Stipe Mesića, pa i bivšeg premijera Ive Sanadera da će se fakultet, kada se MORH preseli u vojarnu Croatia, useliti u njihovu staru zgradu.

No došla je kriza i plan se izmijenio – kaže Vlatko Crvtila, dekan FPZG-a. No nada se da će njegov fakultet dobiti bar dio zgrade na Trgu kralja Krešimira IV. u kojem bi održavao nastavu za poslijediplomce.

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas

  • VolimZagreb:

    Dakle za bolju štednju predlažem kompletnu seobu vlade i svih ministarstva...van Hrvatske!

  • psihonaut:

    Pankretić je iz Ministarstva za istraživanje ruda i gubljenje vremena?

  • Mladen Miletić:

    Pankretiču stara štedišo jedna bjedna ! Tko če od sretnika dobiti tu jaku uštedu ?