Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zviždači u osijeku

"Panjevi su naši nijemi svjedoci kojima ćemo potući kriminalce"

Krešimir Bošković, Vesna Balenović
VL
29.11.2011.
u 14:01

Pozivam Marinu Popijač da hitno pozove Krešimira natrag na posao, poništi mu otkaz i suspendira kriminalce, kazala je V. Balenović.

– Onaj koji upozori na kriminal dobije otkaz, a kradljivci su moralne vertikale i za njih se kaže da su se dobro snašli. Hrvatska se ponaša maćehinski prema zviždačima, a majčinski prema kriminalcima – istaknula je najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović novinarima u Osijeku, gdje je iznijela slučaj Krešimira Boškovića, donedavnog zaposlenika tvrtke Sunčane šume.

Bošković je od 1. siječnja 2011. bio zamjenik rukovoditelja sektora Breznica, a ujedno i čuvar šume u ovoj tvrtki u vlasništvu Jake Andabaka, čija je direktorica Marina Popijač. Nakon što je, tvrdi on, direktoricu upozorio na ilegalnu sječu drva u biskupijskim šumama kojima tvrtka gospodari, ubrzo mu je uručen izvanredni otkaz.

– Od kraja svibnja pa nadalje redovito sam susretao četiri grupe ilegalnih radnika kako neovlašteno izrađuju drva u šumi koju sam ja čuvao. Pozivali su se na drugog lugara govoreći da im je on dao sva prava kako bi neometano izrađivali drva za prodaju. Nakon što sam na to pet, šest puta upozorio svog voditelja, on me šalje na druge poslove gdje nemam nadzor nad događajima u šumi koju čuvam – počeo je svoju priču Bošković. Dnevno se tako, dodaje, izvlačilo 60 do 100 metara drva. Metar drva, inače, na crnom tržištu stoji oko 240 kuna.

U strahu da će on biti dogovoran za to što se događa, Bošković je odlučio, nastavio je, o svemu obavijestiti Vesnu Balenović i počeo skupljati dokaze o kriminalu.

Anonimno pismo stiglo je, pak, krajem srpnja na adresu direktorice Popijač. U njemu se navodi da njihov lugar pravi šumarske zabave, a sve kako bi nesmetano sa svojim kolegama sjekao i ilegalno prodavao drva. Na odgovornost je Marina Popijač pozvala i Boškovića koji joj je onda, navodi, sve ispričao i potkrijepio fotografijama.

Prijetnje smrću

Direktorica je pismo proslijedila đakovačkoj policiji koja nije utvrdila osnovanu sumnju u kazneno djelo te je iste navode poslala šumarskoj inspekciji.

– Dvije su mi osobe tada prijetile smrću – istaknuo je Bošković. Dobio je potom, nastavio je, opomenu pred otkaz zbog klevete zaposlenika Sunčanih šuma. Izvanredni otkaz dobio je 29. kolovoza, uz objašnjenje da je njegovim čekićem počekićana privatna šuma, i to 18 stabala, od kojih je dio i posječen.

– Nakon što sam se javio vlasniku firme Jaki Andabaku i koncernu Sunce te upozorio da me se tereti za nešto što nisam počinio, a prethodno sam upozorio na kriminalne radnje, pisao sam Zagrebačkoj biskupiji i Hrvatskoj biskupskoj konferenciji. Nikakav odgovor nisam dobio – rekao je. Cijeli slučaj na kraju je prijavio i USKOK-u.

– Pozivam Marinu Popijač da hitno pozove Krešimira natrag na posao, poništi mu otkaz i suspendira kriminalce. Nadam se da će se razborito ponašati – istaknula je Vesna Balenović. Boškovićev život ubuduće će, dodala je, nalikovati na horor "jer će ga provesti povlačeći se po sudovima".

– No, imamo jednu sreću, u Sunčanim šumama postoje dokazi. Imamo nijeme svjedoke, a to su panjevi. Kriminalce ćemo potući panjevima – naglasila je Balenović.

Komentara 20

BK
bk
15:29 29.11.2011.

Ostavi nas na miru da pošteno radimo i zarađujemo i imamo pristojne plaće. Tvoje idiotske i glupe optužbe su te dovele do ove situacije bolje potraži stručnijeg doktora da ti ustanovi pravu dijagnozu.Kako si otišao u tvrtki je nastupio mir a ovo što provodiš sa novinarkom,Balenovićkom je pravi mobing.Vjeruj da nam uopće nenedostaješ.

NO
normalac
15:38 29.11.2011.

Da, neka vas ostavi kako biste zajedno potkradali Hrvatske šume. Originalno.Nema što. Izmislila Crkva i HDZ prije 20 godina. Provode Hercegovci o ostala peta kolona tipa Jake Andabakai onog Andabaka uhićenog s 600 kilograma kokaina. Treba tamo USKOK i pravac Remetinec.

BK
bk
14:59 29.11.2011.

Neka ga Balenovićka zaposli kod sebe pa da upozna pravog negativca i osobu kojoj treba potvrda da je mentalno zdrav (koja je pogrešna dijagnoza).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije