Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dojava o plinu

Panika zbog dojave o otrovnom plinu skladištu Supernove

supernova zadar
Dino Stanin/PIXSELL
14.11.2010.
u 12:53

Tehničar je greškom pročitao broj koji je ukazivao na curenje opasnog plina, što ipak nije bio slučaj - kaže zapovjednik JVP-a Željko Šoša

ZADAR - Zadarski vatrogasci oko 11.30 sati nakon zaprimljene dojave da se u trgovinskom centru Supernova aktivirao detektor plina izašli na teren s tri vozila i sedam djelatnika. Po dolasku je utvrđeno da je detektor najvjerojatnije aktivirala pojava prašine iz zasad nepoznatog plina.

Intervencija je završila u 12 sati, a sve se odvijalo u skladišnom dijelu trgovačkog centra.

-  Dobili smo dojavu da se u centru Supernova upalio plinodetektor i da je pokazivao određenu koncentrciju plina. Prije toga se mislilo i da je požar, a potom da iz jednog rashladnog uređaja curi plin. Tehničar Supernove je na mjeraču greškom iščitao broj koji je ukazivao da se radi o otrovnom, nagrizajućem, pa čak i zapaljivom plinu,no nasreću teničar je valjda u panici ipak pogriješio. Nije bilo evakuacije kupaca jer je riječ o skladištu i sada je sve u redu - rekao nam je Željko Šoša, zapovjednik zadarskih vatrogasaca.

O događaju koji je na noge digao zadarske vatrogasce oglasila se priopćenjem i uprava Supernove, koja o svemu, među ostalim, kaže: "U 11.20 sati uočena je neuobičajena prašina u jednom od pozadinskih prostora centra Supernova Zadar (toalet). Iz predostrožnosti pozvana je Javna vatrogasna postrojba zbog  utvrđivanja stanja i eventualne potrebne intervencije. O svemu su obaviješteni i nadležni inspektorati (MUP, Ministarstvo zaštite okoliša) koji nisu našli ništa zabrinjavajuće. Nakon uvida u situaciju, utvrđeno je da na objektu Supernova Zadar nema gorenja, eksplozivne smjese ili propuštanja bilo kakvih plinskih instalacija. Niti u jednom trenutku nitko od kupaca, zaposlenika i osoblja službi održavanja Supernove nije bio ugrožen".

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:32 14.11.2010.

Tehničar je greškom očitao krivi broj,jer je netko od posjetitelja prdnul,a aparat je to registrirao kao : Bojni Otrov

HI
hipnos
16:35 14.11.2010.

Nista nas nesmije iznenaditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije