Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjegao iz Sirije

Panika u Srbiji zbog nogometaša-džihadista

ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
16.09.2016.
u 22:30

Abdul Baset al-Sarout pripadnik je ISIL-a, a pobjegao je iz grada Homsa i priključio se izbjeglicama na putu za Europu

Srbija je, u strahu od mogućih terorističkih napada, podigla stupanj pripravnosti, a srpska policija intenzivno traga za Abdulom Basetom al-Saroutom iz Sirije, istaknutom pripadniku terorističke organizacije Islamske države koji je s izbjeglicama ušao u Srbiju.

Abdul Baaset al-Sarout svojedobno je bio golman u sirijskoj nogometnoj reprezentaciji. Bio je vođa sirijskih pobunjenika u Homsu, no sa svojom skupinom Shuhada al-Bayada priključio se Islamskoj državi. Odgovoran je za ubojstvo oca Fransa van der Lugta u samostanu jezuita, u starom dijelu grada Homsa. S Abdulon Baaset al-Saroutom iz Homsa je otišlo 60 pripadnika ISIL-a.     

>> Vučić: Srbija ne može biti prva i posljednja obrana Europe od migranata

>> Nova migrantska kriza? U Srbiji već 5000 izbjeglica čeka prelazak u EU

Komentara 9

TA
tarzan
00:04 17.09.2016.

Vi ste izgleda totalno sašli sa pameti. Kakvo miješanje Sirije i Srbije? Panika u Srbiji zbog nogometaša džihadista...Ovo je početnička pogreška

GO
gooniegoogoo
15:41 17.09.2016.

samo jednog???

MA
Malenkost
08:41 17.09.2016.

Cemu ovaj Clanak? Svaki dan nas "Tusirate" s glupostima iz Srbije. Upadljivo je koliko VL tendira prema ovoj susjednoj Drzavi. Slucaj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije