Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Dolazi trenutak buđenja i bitka za sprečavanje klimatskih promjena

Osjetili smo okus prave krize i on ne izgleda dobro. Znanost je na početku vidno posrnula, previše je bilo manipulacija i krivih informacija.

Komentari 72

Avatar jambo
jambo
11:46 31.07.2021.

Meni je najbolji ovaj dio o antiwaxerima gola istina : svaki bedak, ponavljač iz zadnje klupe, ridikul ili zadnja ništarija može imati prostor za izražavanje svoga kvazi-znanja i svojih ludih ideja. I svoje sljedbenike! Influenceri i sljedbenici?! Pogledajte samo kojii to 'influenceri' imaju najviše 'sljedbenika' i o čemu se tu raspravlja!

VL
ST
stefj
13:04 31.07.2021.

Ovo je tekst valjda za podršku cenzuri društvenih mreža... Problem znanosti je što sve treba dokazati ili istražiti, a za to treba struka i vrijeme. Reakcija na covid nije bila znanstvena, već politička. Da li je to bilo radi panike ili radi isprobavanja koliko država može ograničiti slobode, to ćemo tek vidjeti... Što se tiće klimatskih promjena, opet tu imamo malo znanosti, a puno interesa. Zar stvarno netko misli da je pozitivno da dijete s ozbiljnom dijagnozom ne ide u školu, već da ga okolo pokazuju ko maskotu?... Jasno je da je EU u velikim problemima što radi birokracije, što radi socijalizma (ne socijale), te da jako zaostaje za Azijom i Amerikom. Zato se sada pokušava pokrenuti ta zelena industrija, gdje će se u velike kompanije utući tisuće milijardi građana pod nekom krinkom zelene tranzicije... A da li će to iznjedriti nekog globalnog tehnološkog lidera? Teško, jednostavno sustav ne valja i tu nema pomoći...

VL
BI
BivšiIndexaš3
13:45 31.07.2021.

Mislim da je kasno. Antivakseri/obiteljaši misle da je to prijevara jer su tako pročitali na komentarima. Obzirom da su već objavili svoj stav na Facebooku sada se ne mogu povuči jer bi priznali da su budale kao što su im svi prijatelji i govorili.

VL
Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 308
OEF - Adminov neuspjeh br. 308
12:56 31.07.2021.

Ova planeta postoji vec sedam milijardi godina. Homo sapiens rasa na njoj obitava nekih 150.000 godina otprilike. Od toga je civilizacija prisutna zadnjih 5.000 g a tehnologija zadnjih cca 200 g. Sto jest posve beznacajno u povijesti ovog planeta. Zemlja je imala klimatske cikluse stotinama milijunima godina prije pojave covjeka. Ledena doba, vruca razdoblja, pomore cijelih vrsta,... ovo kroz sto prolazimo jest jos jedan ciklus... ljudski rod je za ovu planetu beznacajan faktor. Osim toga, planeta ima mehanizme da istrijebi vrstu koja pretjera u konzumiranju njenih resursa. Covjek jest, covjek ce biti i covjek ce proci, nestati... Zemlja ce ostati, bez obzira sto mi ucinili.

VL
DU
Deleted user
11:54 31.07.2021.

Nekak mi se čini da se ne bi puno promijenilo taman da s cijela eu vrati na konje i kočije, dogod ostali ne trzaju, a prisiliti ih ne možete.

VL
DL
dvanaest_legija
16:08 31.07.2021.

Nova perverzna religija!

VL
IM
Imanasjoš...
15:54 31.07.2021.

nema promjene dok gamad vlada

VL
CK
CKI
13:19 31.07.2021.

OVO JE TEK POČETAK, BLAGA KAMILICA KAKO ĆE TEK BITI.

VL
19
19121942
13:06 31.07.2021.

Borba za klimatske promene se svodin na borbu protiv kine uvodjenjem karbon i ostalih taksi od usa i eu da bi vestacki odrzali standard. Iako je najveci zagadjivac jos uvek usa. Ali taj voz je prosao, bogastvo ode na istok a zapad h prosecnost. Ne mozes ne proizvoditi nista a ziveti lepo, i zaduzenjima dodje kraj.

VL
CA
cavecanem
15:13 31.07.2021.

Opet me obrisao admin 😀

VL
Avatar vaude
vaude
14:27 31.07.2021.

Julije Domac, po struci ing. elektrotehnike, sa klimom ima veze koliko Greta, po zanimanju specijalni savjetnik predsjednika za klimatske promjene.. neka pokaže neki svoj znanstveni rad koji ima ikakve veze sa klimom, ili nrka znanstveno dokaže šta su bilijuni dolara utrošenih do sada učinili na klimu.. ukupna potošnja svih aviona u americi iznosi 19 milijardi galona, za rudarenje svih ruda koje koristimo za proizvodnju baterija za električna auta se potroši 21 milijarda galona goriva...gdje ćemo sa tonama otpadnih baterija znanstveniče...i dok oni šta propagiraju zeleno upravo sebi osiguraše milijajdama tona ruskog plinsašta ćeš ti kukavni hrvatski trudbeniče?

VL
GA
galico
13:39 31.07.2021.

A upotreba fosilnih goriva se može napraviti čišćom bez emisijs,a već sa normom Euro 6 većina emisija ne dolazi iz auspuha već od trošenja guma,kočnica

VL
GA
galico
13:36 31.07.2021.

Danas ili jučer čak je na Indexu bio članak naslova da li je Švedska od početka bila u pravu? Doktore malo ste previše pompozni u nastupu i nastupata sa pozicije samoproglašenih superznanja koje itekako ima rupa i nepreciznosti..Predugo bi trajalo sada o svakom detalju raspravljati ali dovojlno je vidjeti koja se rješenja nude( daleko od toga da se ništa ne može napraviti,) no nuditi kao rješenje električne automobile čija proizvodnja ima veliki karbonski otisak uz uvođenje izuzetno opasnih i ne baš dostupnih novih materijala koje će trebati rudariti a nemaj ih te su toksični,zapaljivi,ili uvoditi u igru neučinkovitih vjetroelektrana i solarnih elektrana koje zahtjevaju ogromne investicije u prirodni prostor,zahtjevaju cement,čelik i sam Bog zna kakve kemikalije kao i pojačanje elektro mreže koju bi trebalo provesti je nešto što će tražiti iscrpnu raspravu te će se morati dokazati iskrenost zahtjeva pošto su i ta nova rješenja također industrija te su novi prostor za stjecanje ekstra profita...pa je malo smiješno progovarati dosadašnjem stjecanju profita

VL
SJ
Sve je uzalud
12:52 31.07.2021.

.isključi HAARP...............uključi protugradne rakete..........

VL
DU
Deleted user
11:16 31.07.2021.

"Pandemija COVID-19 virusa zapravo je dobrodošli test..." sve rečeno... S naglaskom na riječ "test"... Dakle ovo je samo proba za ono kaj nam slijedi u ime nekakve zaštite okoliša... Barem nama koji se ne cijepimo. Jer cijepljeni su uračunati u onu brojku od oko 7,5 milijardi stanovnika kojih je previše i koji se uskoro sele u vječna lovišta!

VL
TE
TeoretičarZavjera
14:04 31.07.2021.

“Pandemija COVID-19 virusa zapravo je dobrodošli test i trenutak buđenja.” - mislim da je ovime puno toga rečeno. I kad smo prije puno mjeseci govorili kako nakon korone dolazi nešto još zloslutnije, etiketirali su nas kao “teoretičare zavjera”. E pa čekajte da vidite kakav će biti endgame. Slažem se s autorom da treba djelovati sada - djelovati protiv takvih kao što je on i njemu slični. Kako netko reče: “I am not a conspiracy theorist, I am a conspiracy researcher.”

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.