Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovorna i stranka

Pančić poslao USKOK-u i Bajiću kaznenu prijavu protiv HDZ-a

ivica pančić
arhiva VL
28.01.2011.
u 12:17

Pančić je uvjerenja da, ako je bivši šef HDZ-a Ivo Sanader odgovoran i ako je počinio kazneno djelo, od odgovornosti ne može pobjeći ni sama stranka, dakle HDZ

Zastupnik Ivica Pančić poslao je USKOK-u i na znanje glavnome državnom odvjetniku Mladenu Bajiću kaznenu prijavu protiv HDZ-a.

Kako je objasnio na svojoj konferenciji za novinare u Saboru, kaznenu je prijavu podnio na temelju Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela prema kojem se pravna osoba može kazniti za kazneno djelo odgovorne osobe ako se njime povređuje neka dužnost pravne osobe ili je njime pravna osoba ostvarila ili trebala ostvariti protupravnu imovinsku korist za sebe ili drugoga.

Pančić je uvjerenja da, ako je bivši šef HDZ-a Ivo Sanader odgovoran i ako je počinio kazneno djelo, od odgovornosti ne može pobjeći ni sama stranka, dakle HDZ. Kao najveća "nedjela" stranke na vlasti Pančić vidi postojanje crnog fonda u stranci što su, kaže, i sami visoki dužnosnici HDZ-a potvrdili, potom nabavka spornog BMW-a o kojem je stranka znala sve te fiktivno zapošljavanje Rade Buljubašića, člana HDZ-a, u HEP-u.

– Sasvim je jasno da je u navedenim slučajevima koji se stavljaju na teret Sanaderu i HDZ povrijedio svoju dužnost iz Zakona o političkim strankama i ostvario protupravnu imovinsku korist za sebe i drugoga. Zato tražim da paralelno sve radnje idu i protiv odgovorne i protiv pravne osobe. Ne može Ivo Sanader biti kriv za sve, a ostali se ponašaju kao da nisu znali. Dođe mi ga žao kada vidim što mu rade. Ovakvo šutiranje čovjeka u prašini nema smisla – kaže Pančić.

Pančić se također pozvao i na članak 26. istog zakona u kojem piše da, ako je podnesen prijedlog za progon samo protiv odgovorne osobe, državni odvjetnik može po službenoj dužnosti pokrenuti kazneni postupak za isto kazneno djelo i protiv pravne osobe.

Ključne riječi

Komentara 37

UM
Umjereni
12:45 28.01.2011.

\"25,6 Bandić + 13 Josipović = 38,6 milijuna kuna (SDP+SDP crni fondovi) 5,2 Primorac + 4,1 Vidošević + 3,7 Hebrang = 13 milijuna kuna (HDZ + HDZ crni fondovi) Dakle ovi čije crne fondove istražuju, potrošili su tri puta manjeje na proteklim izborima od ovih čije crne fondove tek treba istražiti. Ovo su podaci GONG-a i TIH-a. Ovo su činjenice probajte ih pobiti.\" _______________________________ Da si imalo pratio predsjedničke izbore, onda bi shvatio da je Bandić izašao samostalno i mimo volje SDP-a. Zna se tko je bio SDP-ov kandidat. Dakle, usporedba ti je u potpunosti promašena jer lovu koju je Bandić potrošio ne možeš nikako pripisati ni sdp-u niti njihovim eventualnim crnim fondovima. Isto vrijedi i za one koje ti smatraš HDZ-ovim kandidatima. Kome ne ide logika, ne ide mu ni matematika.

ML
mladazemlja
12:33 28.01.2011.

25,6 Bandić + 13 Josipović = 38,6 milijuna kuna (SDP+SDP crni fondovi) 5,2 Primorac + 4,1 Vidošević + 3,7 Hebrang = 13 milijuna kuna (HDZ + HDZ crni fondovi) Dakle ovi čije crne fondove istražuju, potrošili su tri puta manjeje na proteklim izborima od ovih čije crne fondove tek treba istražiti. Ovo su podaci GONG-a i TIH-a. Ovo su činjenice probajte ih pobiti.

OB
-obrisani-
12:55 28.01.2011.

Pančić je............1.000.000 %.............u pravu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije