Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pančić: Ponudit ćemo pravu ljevicu umjesto dosadašnje lažne

"Pokrećem posve novu stranku jasne lijeve orijentacije, pristupaju nam mnogi bivši SDP-ovci".
31. kolovoza 2010. u 21:00 48 komentara 2 prikaza
'unu...03.11.2006. sdp ivica pancic - press konferencija o ekologiji foto: sasa zinaja'
Foto: 'Photoshop'

– Preuzimam Hrvatske socijaldemokrate koji su pred gašenjem, pokrećem posve novu stranku jasne lijeve orijentacije, pristupaju nam mnogi bivši SDP-ovci i za dva mjeseca imat ćemo konvenciju, izabrati vodstvo i početi se pripremati za parlamentarne izbore – najavljuje Ivica Pančić, nezavisni saborski zastupnik i dugogodišnji donedavni član SDP-a. Iako su mnogi mislili da će Pančić, s obzirom na podršku koju je dao Milanu Bandiću u predsjedničkoj kampanji, nastaviti dalje s njim, to očito nije slučaj. Odlučio je pokušati udahnuti život ugaslim Hrvatskim socijaldemokratima koji su odvajanjem od SDP-a utemeljitelji Zdravko Tomac i Jerko Zovak. Novi HSD namjerava nastaviti suradnju s njima bez obzira na to hoće li na kraju na izbore izaći samostalno ili u bloku s ostalim lijevim strankama.

– Bandić neće ići s nama niti ovo ima ikakve veze s Bandićem. Cilj je pokriti velike gradove Zagreb, Split, Osijek, Rijeku, Varaždin i obratiti se biračima koji žele pravu socijaldemokratsku ljevicu umjesto ove lažne koja samo rabi ljevičarsku terminologiju prema potrebi. Naša je stranka otklon od neoliberalnog SDP-a i obraća se onima koji traže opciju koja bi zaštitila i radnike i nacionalne interese – objašnjava Pančić, naglašavajući da će HSD imati i drukčiji pogled na EU.

– Zanima nas jačanje hrvatskih institucija kako bi se i unutar EU mogli braniti interesi bitni za hrvatske građane. Ni SDP ni HDZ to ne shvaćaju, oni pričaju samo o članstvu u EU zaboravljajući reći kakve to posljedice ima za društvo – kaže Pančić.

Roštilj
Za sve grill majstore
Želite sočne, mekane, ali i hrskave kobasice na roštilju? Evo nekoliko tajni za savršene bucke

A1 izdvaja za Vas

 • fiberglas:

  Pančo.........aj´ ti fino kući. Zaletav´o, blebetav´o, srljo, rekli bi ameri: ´´ engine is running but there´s nobody behind the wheel´´. Oliti što na umu to na drumu. Dogovori se ti lijepo sa sobom - razmisli- pa zamoli Lesara da te ... prikaži još! te uzme, ako je dovoljno blesav možda i hoće.

 • mladazemlja:

  Sdp se može posramiti kakvog je \'udarnika\' imao u svom okrilju,pa taj čovjek ima ozbiljnih psihičkih problema,pun je mržnje i gnjeva a sad bi još uvodio komunističke dikatature..

 • Idared:

  IZ TEKSTA: Odlučio je pokušati udahnuti život ugaslim Hrvatskim socijaldemokratima koji su odvajanjem od SDP-a utemeljitelji Zdravko Tomac i Jerko Zovak. Kako Pančić može udahnuti život Tomčevom i Zovakovom mrtvorođenčetu? Inače, obojica su desničari, nasreću, politički mrtvi. Pančić se izgubio ... prikaži još!o i neće dobiti 0,5 posto glasova!