Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova stranka

Pančić: Ponudit ćemo pravu ljevicu umjesto dosadašnje lažne

'unu...03.11.2006.  sdp  ivica pancic - press konferencija o ekologiji  foto: sasa zinaja'
'Photoshop'
31.08.2010.
u 21:00

"Pokrećem posve novu stranku jasne lijeve orijentacije, pristupaju nam mnogi bivši SDP-ovci".

– Preuzimam Hrvatske socijaldemokrate koji su pred gašenjem, pokrećem posve novu stranku jasne lijeve orijentacije, pristupaju nam mnogi bivši SDP-ovci i za dva mjeseca imat ćemo konvenciju, izabrati vodstvo i početi se pripremati za parlamentarne izbore – najavljuje Ivica Pančić, nezavisni saborski zastupnik i dugogodišnji donedavni član SDP-a. Iako su mnogi mislili da će Pančić, s obzirom na podršku koju je dao Milanu Bandiću u predsjedničkoj kampanji, nastaviti dalje s njim, to očito nije slučaj. Odlučio je pokušati udahnuti život ugaslim Hrvatskim socijaldemokratima koji su odvajanjem od SDP-a utemeljitelji Zdravko Tomac i Jerko Zovak. Novi HSD namjerava nastaviti suradnju s njima bez obzira na to hoće li na kraju na izbore izaći samostalno ili u bloku s ostalim lijevim strankama.

– Bandić neće ići s nama niti ovo ima ikakve veze s Bandićem. Cilj je pokriti velike gradove Zagreb, Split, Osijek, Rijeku, Varaždin i obratiti se biračima koji žele pravu socijaldemokratsku ljevicu umjesto ove lažne koja samo rabi ljevičarsku terminologiju prema potrebi. Naša je stranka otklon od neoliberalnog SDP-a i obraća se onima koji traže opciju koja bi zaštitila i radnike i nacionalne interese – objašnjava Pančić, naglašavajući da će HSD imati i drukčiji pogled na EU.

– Zanima nas jačanje hrvatskih institucija kako bi se i unutar EU mogli braniti interesi bitni za hrvatske građane. Ni SDP ni HDZ to ne shvaćaju, oni pričaju samo o članstvu u EU zaboravljajući reći kakve to posljedice ima za društvo – kaže Pančić.

Ključne riječi

Komentara 48

FI
fiberglas
23:04 31.08.2010.

Pančo.........aj´ ti fino kući. Zaletav´o, blebetav´o, srljo, rekli bi ameri: ´´ engine is running but there´s nobody behind the wheel´´. Oliti što na umu to na drumu. Dogovori se ti lijepo sa sobom - razmisli- pa zamoli Lesara da te te uzme, ako je dovoljno blesav možda i hoće.

ML
mladazemlja
08:26 01.09.2010.

Sdp se može posramiti kakvog je \'udarnika\' imao u svom okrilju,pa taj čovjek ima ozbiljnih psihičkih problema,pun je mržnje i gnjeva a sad bi još uvodio komunističke dikatature..

ID
Idared
22:45 31.08.2010.

IZ TEKSTA: Odlučio je pokušati udahnuti život ugaslim Hrvatskim socijaldemokratima koji su odvajanjem od SDP-a utemeljitelji Zdravko Tomac i Jerko Zovak. Kako Pančić može udahnuti život Tomčevom i Zovakovom mrtvorođenčetu? Inače, obojica su desničari, nasreću, politički mrtvi. Pančić se izgubioo i neće dobiti 0,5 posto glasova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije