Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ima informatore

Pančić: MORH izgradio apartmane za vojnu elitu, cifre uvećavane

ivica pančić
arhiva VL
13.07.2011.
u 13:25

Dok se stanovi dijele civilima i tajnicama probranih generala dugogodišnjim vojnicima stambeno pitanje nije riješeno - tvrdi HSD-ovac

Ministarstvo obrane izgradio je apartmane u uvali Kovčanje na malom Lošinju te reprezentativne objekte za odmor u Gakovu, Kuparima i Udbini, a koje potom koristi vojna elita i njihovi prijatelji. Tvrdi to zastupnik Hrvatskih socijaldemokrata Ivica Pančić koji je informacije dobio iz MORH-a i prema kojima je stanje posebno dramatično na Malom Lošinju.

Na tom se otoku, prema Pančićevim informacijama, u uvali Kovčanje gradio objekt mimo dozvola. - Posebno je interesantna financijska stavka koliko je ta izgradnja odnosno adaptacija nosila. Informacije iz MORH-a kažu da su se cifre uvećavale dva-tri puta, da su dolazile po dvije-tri fakture za isti obavljeni posao što se onda kasnije, naknadno pokušavalo uskladiti sa nekakvim ranije predviđenim financijskim ovkvirom. Znači kao što su se autoceste gradile po nekoliko puta uvećanim cijenama isto tako se korstila i vojna mehanizacija - kaže Pančić koji je o ovom kriminalu pisao i ministru obrane Davoru Božinoviću. No s odgovorom nije bio zadovoljan.

Ministar mu je odgovorio kako se objekti u vojarni Kovčanje koriste za aktivni odmor pripadnika Oružanih snaga nakon povratka iz mirovnih misija radi resocijalizacije i prilagodbe. - Kada Vlada najavljuje borbu protiv korupcije istovremeno određeni hrvatski generali ili visoki časnici ponašaju se kao da krize nema kao da ova borba protiv korupcije njih ne tiče - poručio je Pančić.

Otkrio je i da mu "informatori" iz MORH-a sve češće govore o pripadnicima hrvatske vojske koji su u službi 20 godina, ali još nemaju riješeno stambeno pitanje. A u isto vrijeme MORH dijeli stanove civilnim osobama i tajnicama probranih generala i visokih vojnih časnika koje oni potom otkupljuju. - Zbog svega ovoga očekujem da ministar obrane, kojeg poznajem kao časnog čovjeka, ne dopusti da njegove službe i dalje na nezakonit način upravljaju ministarstvom - poručio je Pančić.

O kojim se generalima radi? - Zna se koji su to. Jedan je priveden a drugi je sa njim u sukobu - odgovorio je Pančić.

Komentara 16

BC
BCA
14:00 13.07.2011.

Rekao sam ja, nova pandorina kutija, MORH RH! Cirkus se nastavlja..he..he..he A što će nama izbori, ONA će to sve sama riješiti, d dej after jesrdej!

TV
tvrdi
14:38 13.07.2011.

Izgleda da si ti admine sin od nekog đenerala (uredskog štakora)

GO
gogs1703
19:47 13.07.2011.

To je čista laž da se na Kovčanju odmaraju pripadnici koji se vračaju iz mirovnih misija. Gotovo cijela uvala je bezecirana za naše generale i njihovu svitu!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije