Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOKAINSKI VLADAR

Panamski diktator na sudu u Parizu

Manuel Noriega
AFP/PIXSELL
29.06.2010.
u 08:41

Manuela Noriegu, čelnika Paname od 1983. do 1989., u Francuskoj su već u odsutnosti osudili na deset godina zatvora, ali su mu pristali ponovno suditi nakon izručenja.

Diktator kojeg je SAD prvo podržavao, a zatim svrgnuo 1989. i optužio za trgovinu drogom te držao u zatvoru u Miamiju od prvih dana 1990. do travnja ove godine (kazna zatvora od 40 godina smanjena mu je na 30), u Parizu je optužen za pranje novca od droge i druge usluge kolumbijskom medellinskom kartelu. Preko davno ugašene banke Bank of Credit and Commerce International kupovao je, između ostalog, pariške stanove na ime svoje žene i tako oprao oko 15 milijuna franaka (današnjih 2,3 milijuna eura).

Suđenje danas 76-godišnjaku slabog zdravlja trebalo bi trajati tri dana, ali bi do konačnog izricanja presude moglo proći i nekoliko mjeseci. Ni nakon američkog i (vjerojatno) francuskog zatvora, Noriega neće biti gotov sa sudovima, jer njegovo izručenje traži i domovina Panama da bi mu sudila zbog mučenja i ubojstava političkih protivnika.

Komentara 2

PS
psihopatak
09:41 29.06.2010.

amerikanci peru novac za telavivski kartel...prije ili kasnije odgovarat će za to

Avatar ferdinand_ni
ferdinand_ni
10:27 29.06.2010.

Širili su Ameri demokraciju, a šire je i danas Juan Peron Fulgencio Batista Augusto Pinochet Francisco Franco Manuel Noriega Naji Mohammad Suharto Mohammad Reza Pahlavi Fahd bin Abdel Aziz Mobutu Sesse Seko Čang Kai Šek Sve vrsni demokrati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije