Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CES las vegas

Pametnih je telefona 2,3 puta više od novorođene djece

android
AFP/Pixsell
16.01.2012.
u 18:39

Prošle godine dnevno je aktivirano 700.000 telefona koji se koriste operativnim sustavom Android, a prema podacima Ujedinjenih naroda, na dan se rodi oko 300.000 beba

U svijetu se svaki dan aktivira više Android telefona nego što je rođeno beba, rečeno je na sajmu elektronike u Las Vegasu. Šef službe koja je zadužena za sadržaj na YouTubeu Robert Kyncl našalio se kako će Google morati potražiti nove potrošače na drugim planetima.

Prošle godine dnevno je aktivirano 700.000 telefona koji se koriste operativnim sustavom Android, a prema podacima Ujedinjenih naroda, na dan se rodi oko 300.000 beba. Prema istim podacima, na dan umire 250.000 ljudi. Dakle, čak 2,3 puta više se aktivira Android uređaja nego što se rodi djece.

Osim Androida, Microsoft i Nokia bore se osvojiti dio tržišta s uređajima koji rade na operativni sustav Windows Phone 7. Na sajmu elektronike, Microsoft i Nokia potvrdili su proizvodnju Lumia 900, koji je nadograđena verzija Lumia 800. Osim tih triju kompanija, tu su i Apple telefoni i BlackBerry uređaji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije