Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUTALNO

Palestinca koji ih je gađao kamenom Izraelci ubili suzavcem

Palestinac
Reuters/PIXSELL
13.12.2011.
u 22:00

Mustafa je podlegao ranama u subotu, sahranjen je u ponedjeljak, a izraelska vojska suočila se s brojnim reakcijama i kritikama nakon što se njihov visoki dužnosnik - glasnogovornik rugao stradalom mladiću na Twitteru

Palestinac Mustafa Tamimi (28) goloruka je žrtva izraelskih vojnika koji su pucali u njega, zbog toga što je navodno bacio kamen na njihov oklopni transporter na Zapadnoj obali. Na bačeni kamen izraelski vojnici su iz vozila, udaljenog svega nekoliko metara od Mustafe, ispalili suzavac izravno u njegovo lice.

Mustafa je podlegao ranama u subotu, sahranjen je u ponedjeljak, a izraelska vojska suočila se s brojnim reakcijama i kritikama nakon što se njihov visoki dužnosnik - glasnogovornik rugao stradalom mladiću na Twitteru. Dok je u utorak u selu Nabi Saleh klanjana dženaza (sahrana) Mustafi Tamimu, glasnogovornik Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), bojnik Peter Lerne na Twitteru je napisao: “Što je Mustafa mislio trčeći za džipom i bacajući kamen. Glupost.” Njegov post slijedili su i drugi vojnici, čiji komentari također nisu bili primjereni.

Kasnije su objavljene fotografije na kojima se vidi Mustafa dok leži u lokvi krvi, prije nego je odvezen u bolnicu, gdje je i podlegao.

Komentara 16

NE
Nepokolebljiv
22:20 13.12.2011.

Da, i ja se pitam sta je Mustafa mislio bacajuci kamenje na vojno vozilo? Svakako im nije zelio sve najbolje za Hanuku. Onaj tko baca kamenje NIJE GOLORUK. Kamenje je hladno oruzje. Kroz ljudsku povijest milioni su poginuli kada su na njih bacili kamen. Konacno David je ubio Golijata kamenom. To sto ga je kanister s suzavcem pogodio u lice eee to je SLUCAJ! Dakle njegova smrt je NESRECA. Tko misli drugacije neka najprije pokusa pogoditi nesto velicine glavice zelja iz auta u voznji pa kada uspije IZ PRVE neka se javi.

ST
Stockholm
11:10 14.12.2011.

13.12.2011. u 22:48h alphazulu99 je napisao/la: A ja se pitam sto radi izraelsko vojno vozilo na zapadnoj obali? *************************************************************************** Zulu, ako ti to nije jasno, onda ti jos mnogo toga nije jasno ... Jadna tvoja majka ...

AL
alphazulu99
22:48 13.12.2011.

A ja se pitam sto radi izraelsko vojno vozilo na zapadnoj obali?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije