Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ BIJEGA

Palestinac u opsadi držao tursko veleposlanstvo u Tel Avivu

turska ambasada
AFP
17.08.2010.
u 20:32

Kao taoce je uzeo konzula i njegovu suprugu, ali su oni uspjeli pobjeći i sada su na sigurnom, javljaju mediji, a napadač je ranjen

Palestinac iz Ramallaha, kasnije identificiran kao Nadim Injaz upao je u tursko veleposlanstvo u Tel Avivu i zaprijetio da će dignuti u zrak cijelu zgradu ako mu se ne dopusti da napusti Izrael te da bude sigurno prebačen u Ankaru.

Kao taoce je uzeo konzula i njegovu suprugu, ali su oni uspjeli pobjeći i sada su na sigurnom, javljaju mediji.

Nakon što je policija opkolila zgradu veleposlanstva i zatvorila sav promet, napadač je ranjen, navodno u nogu i opsada veleposlanstva je završena. Prema nekim navodima, napadač je prijetio lažnim oružjem.

Injaz je nedavno izašao iz zatvora zbog sličnog napada na veleposlanstvo Velike Britanije prije četiri godine. Tada je od Britanaca tražio azil.

Injaz za sebe tvrdi da je bio suradnik izraelske obavještajne službe, te da je prije nekoliko godina dobio zadatak ubiti jednog prominenetnog palestinskog aktivista. Izraelci su mu počeli prijetiti nakon što je odbio izvršiti taj zadatak.
Tel Aviv te navode ne želi potvrditi već tvrdi da je riječ o psihičkom bolesniku.

Njegov odvjetnik navodi da se Injaz na taj korak odlučio nakon progona izraelske i palestinske obavještajne službe.

Ključne riječi

Komentara 10

OB
-obrisani-
10:47 18.08.2010.

commentator, iz kojih se ti novina informiraš ?

OB
-obrisani-
19:01 18.08.2010.

Izraelski komandosi u Turskoj? Ajme odakle to?

Avatar commentator
commentator
23:34 17.08.2010.

Samo jedan apdejt - izr. komandosi su ga ubili kad se približio prozoru. A za one koji se pitaju kako onda znamo ko je bio i što je htio, razgovarali su telefonom prije kobnog odlaska do prozora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije