Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nove cijene

Dizel skuplji od benzina prvi put nakon deset godina!

Gorivo
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.10.2018.
u 11:38

I autoplin je jeftiniji i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44  (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Ovaj utorak cijene svih naftnih derivata su u padu, a moralo je proći deset godina kako bi cijena litre benzina opet bila jeftinija od litre dizela.

Litra Eurosupera 95 pojeftinila je za 23 lipe i sada litra na pojedinim benzinskim postajama stoji 10,20 kuna. Litra Eurodizela jeftinija je za 17 lipa, pa sada za litru na Lukoilu treba izdvojiti 10,22 kune, dok na Ini i Petrolu litra Eurodizela stoji 10,23 kune. Na ostalim postajama Eurodizel je još i skuplji za nekoliko lipa, javlja cijenegoriva.info.

Foto: Cijenegoriva.info
I autoplin je jeftiniji i to za 25 lipa po litri, te mu sada cijena po litri varira od najniže 4,44  (Plinski centar Zagreb i Mitea) pa sve do 4,74 kune.

Foto: Cijenegoriva.info

Ovo je tek drugi put u povijesti da je dizel skuplji od benzina. Prvi put se to dogodilo 18. ožujka 2008. godine

Podsjetimo kako su dizelaši iznimno popularni u Hrvatskoj, ali su i skuplji zbog viših troškova proizvodnje, često i po nekoliko tisuća eura.  Ipak, dizelaši su uvijek bili prva opcija, posebice onima koji puno voze, upravo zbog manje potrošnje i niže cijene goriva te su zapravo ''štedjeli'' novac. Hoće li krenuti pomama za benzincima ili je ovo samo iznimka nakon koje će se sve vratiti na staro?

 

Ključne riječi

Komentara 30

SA
sari1
12:13 23.10.2018.

Ovaj vikend sam bio u Grazu, litra dizela je jeftinija skoro kunu nego kod nas pa mi sad nije ništa jasno po kojem se tržištu oni ravnaju.

DU
Deleted user
12:20 23.10.2018.

Hahaaaàaa ovo je pljačka svih stoljeća.Benzin jeftiniji od dizela a od nafte se radi benzin.Svi van po gorivo

AR
Artukovic
12:05 23.10.2018.

Ovo je samo igra Hrvatske vlade koja ovim putem zeli izjednaciti dizelska i benzinska vozila.Nemamo zakon o zabrani voznje dizelasima,ali na ovaj nacin polako i temeljito nam daju do znanja da je vrijeme za njega.Banda Briselska....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije