Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveća zapljena

"Pala" trojica švercera s više od tone ilegalnog duhana

duhan
Foto: PU požeško-slavonska
10.02.2016.
u 13:43

- Zaplijenjeno je ukupno 1.058 kilograma duhana – kazala je Ivana Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

Pripadnici Policijske uprave požeško-slavonske zaplijenili su na području Kutjeva, Jakšića i Požege više od tone duhana.

Riječ je o dosad najvećoj pojedinačnoj zapljeni u ovoj županiji. Samo kod jednog Jakšićanina (31) pretragom kuća koje koristi pronađena su 993 kilograma ilegalnog sušenog duhana u listu tipa Virginija, bez nadzornih markica Ministarstva financija RH. U obiteljskoj kući na području Požege u kojoj prebiva 34-godišnjak pronađeno je 58 kilograma sušenog duhana u listu, 2,5 kilograma suho rezanog duhana bez nadzornih markica te rezačica, dok je u automobilu i kući u vlasništvu 59-godišnjaka pronađeno 4,8 kilograma sitno rezanog duhana bez markica.

- Zaplijenjeno je ukupno 1.058 kilograma duhana – kazala je Ivana Radić, glasnogovornice PU požeško-slavonske.

O počinjenim prekršajima bit će obaviješten nadležni carinski ured u Osijeku. Krijumčari će morati platiti i trošarinu u iznosu od oko 500 kuna po kilogramu, što znači da je riječ o više od pola milijuna kuna.

>> Uhvaćen s tri tone švercanog duhana

Komentara 4

ZL
zlatnirat
14:45 10.02.2016.

Da te ljude hvataju (ne podrzavam sto rade) a iz bih i cg dolaze kamionima cigarete pod cijom zastitom? policije i politike i to je onda domoljubno.

AN
anihani
17:06 10.02.2016.

da sam bila blize dala bih im ruku da se dignu ,,,

DU
Deleted user
14:38 10.02.2016.

Tako i treba. Evo ja uvijek kupujem duhanske proizvode u bosni i uredno platim porez i sve trošarine. E sad koliko ima hrvatska od toga neznam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije