Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bilo je i neuspjelih pokušaja

Pala petorica pljačkaša: Dizali bankomate u zrak širom Hrvatske, uzeli više stotina tisuća kuna

Uporabom plinske eksplozivne smjese pokušao provaliti u bankomat
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/4
13.08.2020.
u 16:16

Optužnicom se okrivljene tereti da su na isti način u šest navrata, uporabom plinovite eksplozivne smjese, izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac, nakon čega su napuštali mjesto događaja

Riječko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv petorice hrvatskih državljana (41, 35, 37, 31 i 42 godine) zbog počinjenja više kaznenih djela nakon namjerno izazvanih eksplozija bankomata, kojima su se domogli više stotina tisuća kuna.

Tužiteljstvo ih tereti za četiri kaznena djela teških krađa, šest teških krađa u pokušaju i dvije neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari, priopćilo je u četvrtak Državno odvjetništvo.

Optuženi su da su, zajedno i dogovorno, od 27. lipnja prošle do 22. ožujka ove godine na području Primorsko-goranske, Zagrebačke, Istarske i Krapinsko-zagorske županije uporabom plinovite eksplozivne smjese izazvali eksplozije bankomata, zbog kojih je došlo do njihova oštećenja.

To su činili u nakani da se domognu veće količine novca kao nepripadne imovinske koristi, a prema prethodnim dogovorima i međusobno podijeljenim ulogama u pljačkama. Nakon eksplozije su iz unutrašnjosti bankomata uzeli više stotina tisuća kuna.

Optužnicom se okrivljene tereti da su na isti način u šest navrata, uporabom plinovite eksplozivne smjese, izazvali eksplozije koje nisu oštetile bankomate u dovoljnoj mjeri da bi iz njih mogli uzeti novac, nakon čega su napuštali mjesto događaja.

Optuženi su i da su se, radi počinjenja kaznenih djela, u dva navrata koristili osobnim vozilima trećih osoba bez njihova znanja i privole.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci predložilo je u optužnici da se protiv četvorice okrivljenika produlji istražni zatvor zbog od opasnosti ponavljanja kaznenog djela.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije