Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Španjolska

'Pala' dva Ukrajinca i Srbin s tonom kokaina na jahti kod Kanarskih otoka

kokain španjolska
Foto: screenshot/youtube
18.11.2014.
u 11:53

Službeni izvori navode da je ovaj slučaj još jedan od dokaza o premreženosti krijumčara droge na potezu od Južne Amerike do Europe.

Gotovo tonu kokaina zaplijenjeno je na jahti "Liberty Belle" u nedjelju kod Kanarskih otoka, prenosi portal Naharnet. Španjolska obalna straža uhvatila je trojac – dvojicu Ukrajinaca i Srbina na jahti 370 kilometara južno od otoka Grand Canaria. Riječ je o 950 kilograma kokaina, a trojac je priveden zbog organiziranja i krijumčarenja droge. Postoji i službena snimka potjere objavljena na kanalu Youtube.

Službeni izvori navode da je ovaj slučaj još jedan od dokaza o premreženosti krijumčara droge na potezu od Južne Amerike do Europe. 

 

Prošli tjedan španjolska policija zaplijenila je 600 kilograma kokaina 450 nautičkih milja jugozapadno od Kanarskih otoka. Ponovno je droga bila u jahti registriranoj u Češkoj, a članovi posade su Česi. 

Španjolska je zbog svoje blizine sa sjeverom Afrike, glavnim izvorom hašiša, ali i bliskim vezama sa svojim bivšim kolonijama u Latinskoj Americi, ključna zemlja za dobavljanje kokaina koji tako dolazi na tržište Europe.

Količina kokaina koja je lani zaplijenjena u Španjolskoj je 27 tona, što je rast od 28,6 posto u odnosu na godinu prije, govore podaci španjolskog Ministarstva unutarnjih poslova.

>> Hrvat u perilicama švercao 717 kg heroina vrijedan 20 milijuna eura!

Komentara 4

RI
ribar110
12:56 18.11.2014.

Vidite da droga nije generalno losa zblizava ljude i nacije

VR
vrbalipodrvo
12:38 18.11.2014.

Triba napušenom šešelju i četnicima friške robe

Avatar MrleSaft
MrleSaft
12:15 18.11.2014.

Aj sad da vas cujem da nismo dobri i sa Ukrajincima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije