Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPERACIJE 'LIST 2' I 'BOX'

Pala duhanska mafija u BiH, otkrivene osobe koje su 'glavne karike'

SIPA, uhićenje
Foto: Zoran Grizelj/Pixsell
1/4
07.10.2016.
u 12:55

Prodajom duhana na crno izbjegnuto je plaćanje trošarine koja iznosi 85 konvertibilnih maraka po kilogramu, kao i pripadajućeg PDV-a

U akcijama 'List 2' i 'Box' koja su provedene na više od 30 lokacija u BiH, Uprava za indirektno oporezivanje i Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zadale su udarac bandi koja je u samo šest mjeseci na bh. tržištu prodala najmanje 100 tona duhana.

Kako pišu Novosti, u akcijama je oduzeto deset tona različitog duhana u listu, kao i sedam mašina za njegovo rezanje. Također su akcije "pomele" ukupno 36 osoba, navode u tekstu.

Otkrivaju i kako su najvažnije ''karike'' Tomislav Benković, direktor firme "Bosanac" iz Orašja, Branimir Andrić, suvlasnik poduzeća "Duvan" Bijeljina, te Armin Omeragić, direktor firme "Duhan" Gradačac.

Izvor im otkriva kako su oni "u dogovoru s Emirom Suljićem, vlasnikom istoimenih firmi Dex iz Brčkog i Banje Luke, omogućili velikom broju preprodavača da neovlašteno prodaje duhan".

Predmet obrade su i Marinko Radanović, Beti Radanović, Sven Radanović, Danijel Avramović, Tanja Avramović i drugi.

Prodajom duhana na crno izbjegnuto je plaćanje trošarine koja iznosi 85 konvertibilnih maraka po kilogramu, kao i pripadajućeg PDV-a.

Pišu i kako su među kupcima bili Tomislav Galić iz Gruda i Željko Pavković iz Posušja.

>> Petorica uhvaćena dok su istovarivali duhan iz kamiona

>> U akciji "Tekija" zaplijenjen duhan vrijedan 400.000 kuna

Komentara 7

Avatar godfather
godfather
14:15 07.10.2016.

pali su konkurenti ne i mafija..!

MG
milerazbojnik@gmail.com
13:23 07.10.2016.

sad će opet poskupit duhan i na tržištu i kod mafije milina hhheee

AB
abcdefghij
13:45 07.10.2016.

Bratstvo i jedinstvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije