Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smrtonosni koktel

Pakleni plan izjalovio se kada su počeli peglati kartice svoje žrtve

\'21.04.2011., Sisak - U Zupanijski sud privedeni su Gordana Laktasic i Dragomir Pavlovic, osumnjiceni za ubojstvo trovanjem Jadranke Podgorsek u kolovozu 2010.godine. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
21.04.2011.
u 23:45

Iako su i Gordana Laktašić i Dragomir Pavlović već otprije poznati policiji, pred vijećem Županijskog suda, izjavili su kako ne znaju da se protiv njih vodi još koji postupak ili da su kažnjavani

Poslije opsežne i detaljne istrage, pred vijećem Županijskog suda u Sisku počelo je suđenje Gordani Laktašić (31) i Dragomiru Pavloviću (36), o kojima se sredinom rujna prošle godine, kada su uhićeni, počelo pisati i govoriti kao o sisačkome trovačkom paru. Okrivljeni su za više kaznenih djela, koje su osmislili i ostvarili. Međutim, njihove zastrašujuće metode omamljivanja i potkradanja prijatelja izmakle su kontroli i uzrokovale veliku tragediju.

Otrov u tijelu i u stanu

Optužnicom u četiri točke, koju zastupa županijski državni odvjetnik Stipe Vrdoljak, njima se stavlja na teret zajedničko teško ubojstvo, a Pavloviću još razbojništvo, djelo protiv slobode građana, podvođenje i druga kaznena djela. Zgražanje javnosti izazvala je spoznaja kako se dvojac za redovitih noćnih seansi društva uz obvezan alkohol u kući prijateljice Zlatice B. u sisačkoj Ulici Nikole Šipuša specijalizirao za omamljivanje prijatelja stavljajući im tablete protiv shizofrenije u alkohol kako bi ih okrali.

Tako su 17. kolovoza 2010. godine iskoristili povjerenje Jadranke Podgoršek, s kojom su se često družili. Tog su joj dana u pivo stavili tablete, što je uzrokovalo brz proces trovanja, a za nekoliko sati i smrt. Pokojnoj su Jadranki ukrali kreditnu karticu s kojom su dva dana u nekoliko sisačkih trgovina kupovali različitu robu. Ukupno su joj s računa oteli više od 11.000 kuna.

Iako su i liječnici prvotno pretpostavljali kako je Jadranka Podgoršek umrla prirodnom smrću, naknadne spoznaje tijekom istrage donijele su sumnju u stravičan zločin. Određena je ekshumacija tijela i toksikološko vještačenje. U mrtvom tijelu, kao i u stanu osumnjičenika, pronađene su sporne tablete koje su uzrokovale njezinu smrt.

Prema optužnici, istom se metodom Dragomir Pavlović poslužio i prije toga, 28. svibnja prošle godine, kada je tablete stavio u kavu Tamari M. Kad je ona zaspala, ukrao joj je mobitel i ručni sat. Ipak je imala sreću što je doza očito bila smanjena pa je preživjela.

Njemu se na teret stavlja i oduzimanje slobode Tamari M. 28. svibnja 2010. godine, kada ju je zgrabio i odveo u stan u kojem ju je držao zaključanu. Ipak, ona je nakon dva dana pobjegla kroz prozor. Prije toga, u lipnju 2009. godine, stoji u optužnici, Tamaru je podvodio nepoznatom muškarcu za tisuću kuna, ali je ona iz jednog sisačkog hotela pobjegla s novcem, koji joj je potom Pavlović oteo.

Ne osjećaju se krivima

Iako su i Gordana Laktašić i Dragomir Pavlović već otprije poznati policiji, pred vijećem Županijskog suda, kojem predsjeda sutkinja Snježana Mrkoci, izjavili su kako ne znaju da se protiv njih vodi još koji postupak ili da su kažnjavani. Budući da su se na početku rasprave izjasnili kako se ne osjećaju krivima, sutkinja Mrkoci najavila je nastavak rasprave dokaznim postupkom tijekom kojeg će se saslušati desetak svjedoka i vještaka.

Komentara 11

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
03:21 22.04.2011.

Invalid domovinskog rata bez ruku i nogu

TO
tommycro
06:28 22.04.2011.

40 godina robije minimalno!, a kad izađu smjestit ih u ludnicu u zatvoreni odjel!

JU
juma
00:21 22.04.2011.

Kakav j.... umirovljenik sa samo 36 godina?? Pa to postoji samo kod nas. Dokle ce oni koji rade na svojoj grbaci nositi jos dva ovakva konja koji su vec s 30 ili 40 godina u mirovini? Da radi tezak fizicki posao i krvavo zaradjuje za zivot, sigurno mu ne bi bilo ni na kraj pameti da truje ljude i okrada ih, ali veli tip kad okradam drzavu i nikom nista, onda valjda mogu i gradjane jer mi treba jos vise love. Pa cemu se onda cuditi sto smo do grla u govnima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije