Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjena vremena

Pakleni dan: U Kninu i Makarskoj 38 stupnjeva

vrucina (1)
Foto: Željko Hladika/Pixsell
1/10
17.07.2010.
u 09:59

Promjena vremena donijet će grmljavinu, pljuskove praćene jakim vjetrom i tuču. Kiša će se u unutrašnjosti zadržati i veći dio ponedjeljka, a u Slavoniji i u utorak prijepodne.

- Najzapadniji krajevi zemlje, Istra, sjeverni Jadran, Gorski kotar, dio unutrašnosti, posebice Slavonija, od večeras mogu očekivati osvježenje, rekao nam je to dežurni meteorolog portala Meteo-Info Nebojša Subanović.

Nažalost, promjena vremena u mnogim će kopnenim krajevima donijeti grmljavinsko nevrijeme, pljuskove praćene jakim vjetrom i tuču. Najjače oborine bit će u Gorskom kotaru, gdje će osjetno pasti i temperatura zraka. Kiša će se u unutrašnjosti zadržati i veći dio ponedjeljka, a u Slavoniji i u utorak prijepodne.

Na većem dijelu obale zapuhat će sjeveroistočni vjetar i tek je povremeno moguća koja kap kiše u noći sa subote na nedjelju, što bi tek za nekoliko stupnjeva moglo spustiti temperaturu.

- Od ponedjeljka poslijepodne na moru, a od utorka poslijepodne u unutrašnjosti ponovno se vraćamo pravome ljetu. Sunčano i vrlo toplo bit će u cijeloj zemlji, rekao je meteorolog Subanović.

Živa se nezaustavljivo penje

Inače, i današnji će dan ostati zabilježen po jednoj ekstremno visokoj temperaturi: u Senju je jutros u 6 sati izmjereno čak 30 stupnjeva dok je u Na Mljetu u 14 sati temperatura iznosila čak 38 stupnjeva. Samo stupanj manje je u Kninu i Makarskoj dok je 36 stupnjeva izmjereno u Rijeci. U kontinentalnom dijelu zemlje temperature kreću između 31 i 34 stupnja koliko je u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Županji i Bjelovaru.

U 15 sati u Kninu i Makarskoj temperatura se popela na 38 stupnjeva.

Komentara 6

DH
dalibor.hren
10:54 17.07.2010.

Zar u toj banani ne postoji protugradna obrana? Čitav tjedan pišete o grmljavinskom nevremenu i tuči, a nitko da mrdne

DU
Deleted user
11:01 17.07.2010.

a jesi brz u brisanju da nisi iti jedan od njih admine

MG
mgjuris3
11:08 17.07.2010.

Kako li je tek vruče nama u Senju kad znamo kakav nam je smrad \"GRADONAČELNIK\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije