APOKALIPSA ILI SENZACIONALIZAM?

Paklene su vrućine, je li to normalno ili mediji šire histeriju? Oglasila se struka, neki kažu da im nedostaje riječi

Iako je u Dubrovniku iznimna vrućina turisti hrabro obilaze gradske znamenitosti
Grgo Jelavic/PIXSELL
21.07.2022.
u 21:21

Sa svih strana do nas dopiru prenaglašene informacije koje samo dodatno potenciraju ionako već nimalo ugodna raspoloženja. Na svakom se koraku spominju razni "alarmi" te izrazi: "sve gori", "užarilo se", "pakao", "sve je u crvenom", "ekstremno ovo, ekstremno ono"... I umjesto da se ljude smiruje, poziva na pribranost i trezvenost, dojam je da se čini upravo suprotno, pobuđuje strah, panika, pa čak i histerija

Komentara 22

DU
Deleted user
21:39 21.07.2022.

Cetiri jahaca apokalipse su preuzela mainstream medije.Vrijeme je za gemist.

DU
Deleted user
23:28 21.07.2022.

Sjecam se prije 20-30 g. da po ljeti par dana nisam mogao po noci spavati od vrucine. Ove godine to jos nisam osjetio iako sam na istoj lokaciji i u istim uvjetima pa mi ova histerija oko toga da se sve topi ‘ne drzi vodu’. Sorry ako se komentar ne uklapa u narativ, no to je moje iskustvo.

DU
Deleted user
22:02 21.07.2022.

"Paklene su vrućine, je li to normalno ili mediji šire histeriju?" Ako napišem ovo drugo, hoću li popit' kaznu? A, samo iznosim ono što se i sami mediji pitaju, ili, bolje rečeno, gdje sami sebe propitkuju u vezi širenja histerije, s obzirom da je ovo pitanje postavljeno, upravo, od novinara, dakle, medija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?