Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakistan

U samoubilačkom napadu 16 mrtvih

napad u pakistanu
Foto: Reuters/PIXSELL
29.12.2015.
u 12:49

Kan, liječnik u glavnoj bolnici okruga, potvrdio je podatak o 16 ubijenih procjenjujući da je ranjeno "više od 40 osoba", prenosi agencija AFP

Najmanje 16 osoba ubijeno je, a više desetaka ranjeno u utorak u samoubilačkom napadu ispred vladinih ureda u Mardanu na sjeverozapadu Pakistana, objavili su policijski i medicinski dužnosnici, prenose agencije.

Bombaš samoubojica na motoru se zabio u zgradu Nacionalne uprave za osobne dokumente (Nadra), organa koji izdaje pakistanske osobne iskaznice i druge dokumente, istaknuo je Faisal Shahzad, policijski časnik zadužen za okrug Mardan. "Bombaš samoubojica se motociklom-bombom zaletio u zgradu ispred koje je veliki broj ljudi čekao u redu", dodao je dužnosnik policije Naem Kan.

Ali Kan, liječnik u glavnoj bolnici okruga, potvrdio je podatak o 16 ubijenih procjenjujući da je ranjeno "više od 40 osoba", prenosi agencija AFP.

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost, no u tijeku je ofenziva protiv talibana i ostalih oružanih islamističkih skupina na sjeverozapadu Pakistana, duž granice s Afganistanom, koji redovito ciljaju vladine urede i vojna postrojenja.

>> Jedna osoba ubijena, 13 ranjenih u napadu bombaša samoubojice nedaleko kabulske zračne luke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije