Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistan: Sedmero mrtvih u samoubilačkom napadu

pakistan, vojska
AFP
23.10.2009.
u 08:18

Poginula su dvojica čuvara i pet civila. Napadi na osjetljive i značajne mete u Pakistanu odmazda su militanata za vojnu ofenzivu protiv talibana i Al-Qa'ide u Južnom Vaziristanu.

U napadu bombaša samoubojice na zrakoplovni kompleks u Pakistanu jutros je ubijeno sedam osoba. To je deveti napad na neko državno postrojenje ovoga mjeseca. Bombaš se raznio na kontrolnoj točki na ulazu u kompleks šezdesetak kilometara sjeverozapadno od glavnog grada Islamabada dok su radnici dolazili u jutarnju smjenu.

Poginula su dvojica čuvara i pet civila. Napadi na osjetljive i značajne mete u Pakistanu odmazda su militanata za vojnu ofenzivu protiv talibana i Al-Qa'ide u Južnom Vaziristanu.

Talibani su uoči ofenzive zaprijetili da će neumorno napadati vojne ciljeve. Jučer je u Islamabadu dok se vozio u svom džipu usred prometne gužve ubijen visoki vojni dužnosnik brigadir Moinuddin Haider, a prije dva tjedna talibani su upali u vojnu bazu u Rawalpindiju i držali kao taoce više od 40 i civila i vojnika. Talačka kriza okončana je nakon 20 sati, a tijekom oslobađanja ubijeno je 20 ljudi.

Napad i u Peshawaru
Nekoliko sati kasnije u bombaškom napadu na parkiralištu restorana u Peshawaru na sjeverozapadu zemlje ranjeno je najmanje osam osoba. To je prvi napad u Peshawaru od početka vojne ofenzive u obližnjem Južnom Vaziristanu.

Samo je u listopadu diljem Pakistana u terorističkim napadima ubijeno 180 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 3

PO
pocrn
20:29 23.10.2009.

..he..he..čuj stari moj....hm..poznaniče X.. ..on sto najvise \"ubija\" Talibane, teheranske diktatore, sve bjelosvjetske teroristicke grupe i grupice, komunjare itd., je upravo nesmetana razmjena informacija čije je temeljno načelo sloboda govora, misljenja i izrazavanja.!!Na primjer, ako bi to načelo primjenili uu Iranu, teheranski diktatorski sljam ne bi ostao na vlasti ni mjesec dana!!,..he..he.. ni ti tako zatucan ne mozes poreci to..!!?Bok!

PO
pocrn
10:33 23.10.2009.

..odzvonilo je i Talibanima... ..\"uspjeli\" su protiv sebe okrenuti skoro sve islamske zemlje, ako je netko ikada i imao simpatije prema njima osim dakako teheranske diktatorske klike i sirijski huskaca.!Bok!

MM
Mladen Miletić
11:26 23.10.2009.

pocrn vidim dobro su te obavjestili a ti nas hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije