Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetosti

'Pakistan je odobrio napad NATO-a u kojem su poginuli vojnici'

'A supporter of religious political party Sunni Tehreek sets ablaze the images of U.S. President Barack Obama (L), U.S. Secretary of State Hillary Clinton (R), the NATO and the U.S. flags during a dem
'AKHTAR SOOMRO'
02.12.2011.
u 18:23

Prema pisanju američkog lista, Islamabad je i sam namjeravao sudjelovati u akciji, ali prekid komunikacije spriječio je uključivanje zrakoplova u borbu

Pakistan je odobrio zračni napad NATO-a u kojem su prošli vikend ubijena 24 pakistanska vojnika ne znajući da su njihovi vojnici u tom području, objavio je američki list Wall Street Journal. Islamabad je, prema pisanju tog lista, i sam namjeravao sudjelovati u akciji, ali je prekid komunikacije spriječio uključivanje zrakoplova u borbu.

Napad je razbjesnio cijeli Pakistan, koji prijeti prekidom suradnje u borbi protiv terorizma, i to je najveća kriza u odnosima s Amerikom otkako se ta zemlja uključila u antiterorističku koaliciju 2001. Odmah nakon objavljivanja teksta u Wall Street Journalu, pakistanski je dužnosnik zanijekao tvrdnje da je njegova zemlja dala zeleno svjetlo za napad. On žestoko odbacuje takvo objašnjenje ističući da se pogreška ne može umanjiti takvim novinarskim tekstovima i tvrdi sasvim suprotno.

– Podaci o lokacijama dani su pakistanskim predstavnicima nekoliko minuta prije napada, ali oni su bili zapravo potpuno pogrešni – kazao je pakistanski dužnosnik.

Ključne riječi

Komentara 27

OB
-obrisani-
20:04 02.12.2011.

Ima li jos budala u Hrvatskoj koji citiraju The Wall Street Journal ?

DU
Deleted user
20:07 02.12.2011.

Laži me, ti me lažeš najbolje! - znani song Alke Vujice, navodno posvećen Igoru Štimcu, ali u ovom slučaju nek se Štimac onako bekovski spretno izmakne i neka tu pjesmu puste Amerima. Ne bi se ni Hebrang postidio ovako kvalitetnog uratka, zar ne?

JA
jaruzelskia
19:51 02.12.2011.

Još jedna u nizu Američkih laži….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije