Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponovna eskalacija nasilja u Pakistanu

Pakistan: Autom punim eksploziva uletio na utakmicu i ubio 96 gledatelja

hotel7
Reuters
02.01.2010.
u 10:52

Prema policijskim podacima, samoubojica koji je sjedio za volanom kamiona sa 250 kilograma eksploziva zaletio se u ljude koji su pratili jednu odbojkašku utakmicu.

U terorističkom napadu na jednu sportsku priredbu u pakistanskom gradu Peshawaru u petak je prema policijskim izvješćima poginulo najmanje 96 osoba, a među poginulima su se nalazila i mnoga djeca.

Napad se dogodio na sjeverozapadu Pakistana kojeg već dugo vrijeme tresu teroristički napadi. Po prvim saznanjima za napad još nitko nije preuzeo odgovornost, no nagađa se da je osveta za osnivanje dragovoljne redarstvene policije koja pokušava protjerati muslimanske ekstremiste u pokrajinu Waziristan, gdje se već nekoliko mjeseci vodi žestoka bitka između pakistanske vojske i talibanskih pobunjenika.

Prema policijskim podacima, samoubojica koji je sjedio za volanom kamiona sa 250 kilograma eksploziva zaletio se u ljude koji su pratili jednu odbojkašku utakmicu. Detonacija je bila toliko snažna da se prema iskazima svjedoka srušilo čak nekoliko stambenih zgrada u blizini igrališta.

Poluautonomne pokrajine na granici s Afganistanom već se nekoliko mjeseci nalaze na udaru pakistanske vojske koja usko surađuje s vojnim vrhom Sjedinjenih Američkih Država. Unatoč velikim vojnim naporima otpor ekstremista, i s time povezani teroristički napadi do sada nije bilo moguće zaustaviti.

Ključne riječi

Komentara 22

OB
-obrisani-
13:57 02.01.2010.

pakistanci i drugi muhamedanci,....SRETNA NOVA GODINA,,,,,,i da samo tako nastavite dalje uveseljavati pseudoboga alaha i dnevno mu u njegove Hareme slati po par tisuca mertirijaca i sehida,a mozete i kvotu povecati pa da vas do iduce godine niti jednoga visee ne bude medju nama ljudima na zemlji.Ipak ste vi nebeski narod i tamo je vas dom i zavicaj,zato brzo se vratite kuci na nebo,i nemojte vise opterecivati ljudsku vrstu kojoj niste nikada pripadali.

OB
-obrisani-
15:00 02.01.2010.

Što još komentirati? Koliko će još kjudi biti ubijeno prije nego što svijet shvati da je ovaj ekstremizam opasniji od AIDS-a? Takove likove, njihove sentre za obuku, financijere i vođe treba pronači, ispitati i neutralizirati jer su opasnost za ljudsku vrstu.

Avatar trunchbull
trunchbull
11:30 02.01.2010.

Strašno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije