Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pakistan: 41 poginuli u eksploziji konvoja sigurnosnih snaga

pakistan
Arhiv VL/Reuters
12.10.2009.
u 10:37

Prema izjavama očevidaca bombaš samoubojica raznio se blizu kontrolne točke na tržnici u Alpuraiju dok se ondje nalazio konvoj sigurnosnih snaga.

Najmanje 41 osoba poginula je u eksploziji u okrugu Shangla, nedaleko od doline Swat, u kojoj se neka područja nalaze pod nadzorom talibana u sjeverozapadnom Pakistanu. Prema izjavama očevidaca bombaš samoubojica raznio se blizu kontrolne točke na tržnici u Alpuraiju dok se ondje nalazio konvoj sigurnosnih snaga.

U subotu je napadnuta vojna baza u Rawalpindiju, a odgovornost za taj napad u kojem je poginulo 19 ljudi danas su preuzeli talibani. Skupina terorista upala je u bazu nedaleko od Islamabada i uzela taoce prije nego što ih je vojska savladala i uz krvave posljedice okončala talačku krizu.

Njihov glasnogovornik Azam Tariq kazao je da je napad izvela frakcija koja sebe naziva Tehrik-i-Taliban Punjab iz osvete za nedavno ubojstvo vođe pakistanskih talibana Baitullaha Mehsuda koji je stradao u američkom napadu.

Napadi militanata intenzivirali su se prošlog tjedna u jeku priprema pakistanske vojske za kopnenu ofenzivu na teroriste povezane s Al-Qa'idom u njihovu uporištu, Južnom Waziristanu.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
11:34 12.10.2009.

Dok muslimani sami sebe ovako brutalno ukokavaju, neka bude, ali moramo sprijeciti da ne pocnu i nas masovno unistavati - citajte o Libijcu u Milanu ...

CE
cericzel
13:00 12.10.2009.

...U naslovu se potkrala greška. (pravopisna). (mirtvi) Vjerujem da će se brzo ispraviti. Što se tiče sadržaja, nema se šta reći na talibane; gamad bez savjesti. Opasni, opasni ljudi. Treba ih \"riješiti\" što prije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije