Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Italija

Paket s eksplozivom ispred grčkog veleposlanstva u Rimu

Grčka ambasada
27.12.2010.
u 12:28

Policija je u paketu ispred grčkog veleposlanstva uklonila eksploziv, dok su ostale dojave bile lažne

RIM – Nova uzbuna zbog paketa s eksplozivima u Rimu nakon što je danas ispred veleposlanstva Grčke otkrivena bomba. I ispred zgrade veleposlanstva Venezuele nađen je sumnjivi paket nije bilo eksploziva. Stručnjaci su iz paketa ispred grčkog veleposlanstva uklonili eksploziv.

„Policija i vatrogasci kontroliraju zgradu veleposlanstva Grčke u Ulici Rossini u Rimu“, priopćila je talijanska policija. Sumnjiv je bio i paket ispred veleposlanstva Venezuele u Ulici Tartaglia. Spominjali su se sumnjivi paketi ispred veleposlanstva Danske, Ukrajine, Švedske, Maroka i Kneževine Monaka, ali, srećom, svi su bili bez eksploziva. 

Nakon što su prošloga tjedna (23. prosinca) eksplodirala dva paketa u veleposlanstvima Čilea i Švicarske, kada su ranjena dva službenika veleposlanstava, a odgovornost za njihovo podmetanje preuzeli su anarhisti, sada se s velikim oprezom pristupa svakom sumnjivom paketu. Jer, u veleposlanstva stižu paketi s blagdanskim darovima, a među njima može biti i eksplozivnih naprava.

Grčka vlada priopćila je kako je u suradnji s talijanskim vlastima uklonjena opasnost. Glasnogovornik grčkog ministarstva vanjskih poslova Grigori Delavekuras izjavio je za talijansku novinsku agenciju Ansa kako nema naznaka o povezanosti između sadašnjih napada na veleposlanstva u Rimu i paketa bombi koji su u studenome otkriveni u Grčkoj.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
18:25 27.12.2010.

rea@ ~ gdje si ti bila ranije... danas?! ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije