Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pahor želi da arbitražni sporazum o graničnom sporu s RH postane javan

kosor pahor
AFP
Autori: , PMŽ
22.10.2009.
u 15:59

Pahor je istaknuo da će se s hrvatskom kolegicom susresti na ručku na margini velikoga slovensko-hrvatskoga poslovnog foruma koji će se održati u ponedjeljak u Zagrebu.

Slovenski premijer Borut Pahor predložit će Jadranki Kosor u ponedjeljak u Zagrebu da arbitražni sporazum o načinu rješavanja slovensko-hrvatskoga graničnog spora postane javan.

Pahor je to izjavio na današnjoj konferenciji za novinare nakon sjednice slovenske vlade. Istaknuo je da će se s hrvatskom kolegicom susresti na ručku na margini velikoga slovensko-hrvatskog poslovnog foruma koji će se održati u ponedjeljak u Zagrebu.

Predviđa se da će na tom gospodarskom forumu govoriti i Pahor i Kosor.

- Nadam se i želim da ugovor o arbitraži što prije postane dostupan javnosti, jer ćemo tako lakše zaštiti njegov sadržaj - rekao je slovenski premijer.

Pahor je dodao da se u ponedjeljak u Zagrebu također planira susresti i s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Milanović p(r)oziva Kosor
- Da nema pregovora s Europskom unijom, ne bi bilo niti Ustavnih promjena - poručio je sa saborske govornice predsjednik SDP-a Zoran Milanović. U svom "proročanskom" govoru Milanović je istaknuo kako vjeruje da će premijerka potpisati sporazum o arbitraži i onda ga podnijeti Saboru na ratifikaciju.

- Taj sporazum će sadržavati neke odredbe koje su lošije za Hrvatsku od onih odredaba iz prvoga Rehnova plana, ali će filozofija biti: evo ga to je tu, izvolite za to glasovati. Ukoliko za to ne glasujete, bezuvjetno ste odgovorni za blokadu hrvatskih pregovora - predvidio je Milanović. Potom je još jednom pozvao premijerku Kosor na razgovor o ovoj temi.

 

Komentara 99

DU
Deleted user
16:19 22.10.2009.

u ponedjeljak u Zagrebu ...23-i pada u ponedjeljak,nekaj tu ne stima?

BT
bili-tartuf
16:16 22.10.2009.

super,...sada cémo gledati tekmu u Live-programu...., bilo bi dobro nacíniti \"sportsku prognozu-Juzna meja\" i opklade,..pa da i Gledaoci malo zarade $olde ??...-:))

VI
vitaszorcms
16:19 22.10.2009.

Kako to sad javno,a radi se o tajnoj diplomaciji ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije