Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slovenski premijer

Pahor: Zajednička kontrola zračnog prostora tek je prijedlog

Kosor Pahor (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
25.10.2010.
u 18:43

Slovenski premijer poručio je kako je ideju J. Kosor prihvatio tek kao prijedlog za razmišljanje.

Slovenski predsjednik Danilo Türk iznenađen je mogućnošću zajedničkog nadzora zračnog prostora, o čemu su razgovarali hrvatska premijerka Jadranka Kosor i slovenski kolega Borut Pahor.

– Slovenija ima dogovor u sklopu NATO-a za zaštitu zračnog prostora, tako da ne vidim zašto bi bila potrebna promjena. Vjerujem da će premijeri objasniti što su mislili – rekao je Türk.

Nakon izjave slovenskog predsjednika i tamošnji premijer Borut Pahor poručio je kako je ideju Jadranke Kosor prihvatio tek kao prijedlog za razmišljanje, a da je ta ideja u medijima dobila preveliku težinu.

"U svakom slučaju, budu li poduzeti bilo kakvi formalno-pravni koraci u tom smjeru, o tomu će odlučivati službeni organi, kako u Sloveniji, tako i u NATO-u."

>>Hrvatska naručuje ratnu eskadrilu, Sloveniji u najam dva presretača

Komentara 33

LI
Libela
20:54 25.10.2010.

Pa nije nitko nikada sprječava proplov brodova prema Sloveniji kroz hrvatsko more, niti je ikom ikad padalo na pamet to spriječiti.

PI
pipica
17:37 26.10.2010.

slovencima treba blokirati ulaz u EU i to je to.............

LI
Libela
20:52 25.10.2010.

Program \"zrak za morje\". Kad izgubimo Račanovo morje onda se budemo tješili da vladamo slovenskim nebom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije