Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"STVARI SE MIJENJAJU"

Pahor vidi prve rezultate susreta s J. Kosor

Kosor i Pahor
Reuters
14.01.2010.
u 16:19

Dvosatni razgovor s hrvatskom kolegicom već daje rezultate koji su veći od naših očekivanja i očekujem da će Slovenija i Hrvatska svoju međusobnu suradnju vrlo brzo i uspješno produbiti, kazao je slovenski premijer.

LJUBLJANA - Dvosatni razgovor s hrvatskom kolegicom Jadrankom Kosor u Kranjskoj Gori već daje rezultate koji su veći od naših očekivanja i očekujem da će Slovenija i Hrvatska svoju međusobnu suradnju vrlo brzo i uspješno produbiti, kazao je slovenski premijer Borut Pahor novinarima nakon današnje sjednice slovenske vlade. Ne želeći precizirati o kojim je pitanjima riječ i podsjetivši da je bilo dosta nagađanja, Pahor je kazao da nema ništa protiv ako se na tim "nagađanjima" za sada i ostane, dodavši da se rješenja traže za sve probleme.

Instrumenti za neke probleme već postoje, kazao je Pahor navodeći pritom problem štediša Ljubljanske banke koji može rješavati banka u Baselu, ako se u međuvremenu sporazumom ne dogovore drugi instrumenti dodavši da je Slovenija zainteresirana da njezine banke i osiguravateljske kuće što prije dođu na tržišta Hrvatske, BiH i Makedonije.

Javnosti se tu i tamo čini da su prijašnji zaoštreni odnosi sada malo previše pošećereni, ali i jedno i drugo je iskreno. Slovenske i hrvatske vlasti rade u interesu svojih državljana, kazao je Pahor i podsjetio da je "slučaj nepravde" prema jednom gospodinu, čije je rješavanje započelo 1997. godine u Hrvatskoj, sada riješen. Zahvaljujući uspostavljenom prijateljstvu među državama stvari se mijenjaju, kazao je Pahor dodavši da će Hrvatska i Slovenija u ožujku u Brdu kod Kranja organizirati konferenciju o budućnosti zapadnog Balkana.

Govoreći o slovenskoj ratifikaciji Arbitražnog sporazuma, Pahor je kazao da je spreman osobno voditi kampanju za prethodni referendum i javnost uvjeriti da je to daleko najbolje rješenje koje se moglo postići. Nadam se da negativno stajalište novoga hrvatskog predsjednika prema Arbitražnom sporazumu neće ni na koji način utjecati na uspješnu razmjenu nota o završetku unutarnjeg postupka ratifikacije.

Komentara 32

OB
-obrisani-
16:57 14.01.2010.

Pahoru je trebalo žensko spolovilo, a ne Sanaderova šunka.

DO
doktorica
17:09 14.01.2010.

Pametnija je od većine naših političara .

OB
-obrisani-
20:06 14.01.2010.

Slovnija 6 Hrvatska 0

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije