Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Pahor: Kao dio Europe sudjelovat ćete u donošenju važnih odluka

Hrvatskoj je putem twittera na rezultatu referenduma čestitao i Janez Janša poručivši kako je Hrvatska izabrala pravi put.
22. siječnja 2012. u 23:35 10 komentara 1328 prikaza
\'31.07.2010., Bohinj, Slovenija - Susret hrvatske premijerke Jadranke Kosor sa slovenskim premijerom Borutom Pahorom fokusiran na otvorena pitanja izmedju dviju drzava, u prvom redu na pitanje Ljublj
Foto: arhivska fotografija

-Čestitam Hrvatskoj na ovoj strateškoj odluci, čestitam vašim ljudima na ovoj odluci koja je važna za cijelu Europu i regiju, kazao je još uvijek aktualni slovenski premijer Borut Pahor u 3. dnevniku HRT-a.

Što se tiče gospodarske važnosti ulaska u EU, Pahor je istaknuo kako nije Europa rješenje za sve probleme koje i mi i oni imaju, no bilo bi ih puno teže rješavati ukoliko ne bi bili dio Europske unije i ukoliko ne bi sudjelovali u donošenju odluka u Bruxellesu.

- Što se rješavanja problema između Hrvatske i Slovenije tiče, bili smo došli do točke na kojoj dva naroda koja nikad nisu međusobno ratovala, ili riješe svoj problem ili ga još više prodube. Bivša premijerka Kosor i ja odlučili smo uz podršku međunarodne zajednice taj spor riješiti, i način nakoji smo ga riješili danas je referenca ne samo u regiji već u cijeloj Europi, kazao je Pahor.

Hrvatskoj je putem twittera na rezultatu referenduma čestitao i Janez Janša poručivši kako je Hrvatska izabrala pravi put.

arheološki eldorado
Iz slavonskog tla najveću senzaciju tek treba iskopati. Sfinga?! Ma i to je moguće
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • -obrisani-:

  Pahor: Kao dio Europe sudjelovat ćete u donošenju važnih odluka gdje na rtu Savudrije potišteno stajati i nemočno gledati kada Slovenci počnemo jedriti po novom svome kojega ste nekada domoljubno nazivali \"nedamo ni milimetra\"..

 • Avatar H/S/P
  H/S/P:

  23.01.2012. u 06:32h EUJanez-0 je napisao/la: Pahor: Kao dio Europe sudjelovat ćete u donošenju važnih odluka gdje na rtu Savudrije potišteno stajati i nemočno gledati kada Slovenci počnemo jedriti po novom svome kojega ste nekada domoljubno nazivali \"nedamo ni milimetra\".. ... prikaži još! .................................. Slovenci mogu a vi pravoslavni chigani NE.

 • -obrisani-:

  Odsada Thompson svoje zabranjene pjesme za \"posebno domoljubne\" pjeva još jedino usred Širokog brijega, usred podruma i usred kanalizacije..