Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska pobjeda

Pahor Jadranki Kosor prije potpisivanja: Ovo je tvoja priča

kosor i pahor na potpisivanju pristupnog ugovora (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
09.12.2011.
u 11:42

Da nije bilo branitelja, ne bi bilo demokratske Hrvatske, ni ovoga danas, poručila je Kosor

Nakon devet dugih godina iščekivanja i neizvjesnosti, Hrvatska je potpisala pristupni ugovor za članstvo u Europskoj uniji. Lideri EU pohvalili su Hrvatsku za veliki uspjeh, a sama premijerka Jadranka Kosor naglasila je kao se svaki hrvatski korak unaprijed mjerio vrlo strogim kriterijima.

Upravo zbog toga, u pozdravnom govoru tijekom svečanosti potpisivanja naglasila je kako se težak posao isplati te pozdravila svoju domovinu od Vukovara do Dubrovnika.

Premijerka Kosor nakon potpisivanja ugovora održala je konferenciju za novinare na kojoj je ponovila da ovaj dan posvećuje hrvatskim braniteljima. 

– Da nije bilo njih i njihove hrabrosti, ne bi bilo slobodne Hrvatske, ne bi bilo ni demokratske Hrvatske, ne bi bilo ni pregovora, ne bi bilo ni ovoga danas – rekla je Kosor.

Na pitanje što joj je rekao slovenski premijer Borut Pahor, odgovorila je: 

– Rekao mi je: "Ovo je tvoja priča". Ja sam duboko zahvalna premijeru Pahoru jer je on pokazao veliku političku hrabrost – rekla je Kosor, misleći na dogovor o arbitraži sa Slovenijom, koji je deblokirao hrvatske pregovore s EU.

Komentara 41

BR
brle
12:09 09.12.2011.

krasna vam je prica! .....nego,jel se prije uslo u EU,a referendum cemo vec jednom? ma trebaju se gradjani hrvatske sramiti,a ne njihovi politicari! da se razumijemo,nacelno mi je svejedno unija ili bez nje jer to s menom nema veze. nevjerojatnaa mi je cinjenica da netko bez da me pita,ovako voza i igra se mojim pravima kao covjeka koji mu za tu igru placa poreze i kojesta jos. upravo za to se gradjani hrvatske trebaju sramiti,dok se bune za daleko manje marifetluke i traceve nevazne za osobni zivot.

OB
-obrisani-
12:28 09.12.2011.

Postovani! Da nije bilo branitelja, ne bi bilo demokratske Hrvatske, ni ovoga danas, poručila je Kosor POTPISUJEM! Hrvatska je danas dobila \"svijetlo\" da ako ispuni jos ostale zadatke koji su pod kontrolom da se 01.07.2013 moze\" vratiti kuci\" iz kojeoje je bila prije 73 godine (1918.) izbacena zbog \"interesa drugih\" i nasih \"sposobnoh politicara\" koji nisu vidjeli dalje od nosa. Nazalost i danas ih imamao dosta. Lijep pozdrav!

DU
Deleted user
12:08 09.12.2011.

dvoje bivših premijera !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije