Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uoči referenduma

Pahor: Arbitražni sporazum jamči pravednu granicu

pahor (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/4
02.06.2010.
u 22:08

Kad smo se premijerka Kosor i ja sastali u Trakošćanu, povjerenje između čelnika dviju država i dvaju naroda bilo je toliko nisko da si ne bismo povjerili na čuvanje dvije nacrtane ovce, rekao je slovenski premijer Borut Pahor.

Iskreno govoreći, kad smo se premijerka Kosor i ja sastali u Trakošćanu, povjerenje između čelnika dviju država i dvaju naroda bilo je toliko nisko da si ne bismo povjerili na čuvanje dvije nacrtane ovce, rekao je slovenski premijer Borut Pahor na večerašnjem završnom skupu četiri koalicijske stranke za potporu arbitražnom sporazumu s Hrvatskom.

Uoči nedjeljnog referenduma na kojem će biti odlučena sudbina sporazuma, s glavnog trga u Ljubljani premijer i predsjednik SD-a poručio je kako je riječ o sporazumu koji u budućnosti jamči pravednu granicu, budućnost i suživot dvaju naroda, a ne - kao do sad - konflikte, incidente, neprijateljstvo i nepredvidljivost.

Podsjetio je kako su odnosi s Hrvatskom prije devet mjeseci bili na dnu, ali su, usprkos tomu, dvije države uspjele doći do sporazuma koji ide na obostranu korist te da su se u međuvremenu politički, gospodarski i međuljudski odnosi dviju država poboljšali.

Osvrnuvši se na agresivnu kampanju opozicije, predvođene čelnikom SDS-a Janezom Janšom, protiv sporazuma, okupljenima je poručio da "uzmu goluba u ruci, a ne vrapca na grani".

- Arbitražni sporazum Sloveniji daje kontakt s otvorenim morem i vraća na stanje kakvo je bilo 25. lipnja 1991. - poručio je Pahor te upozorio da, "ostane li ovakvo stanje, da Slovenija i dalje ustraje da ima pravo na otvoreno more, a Hrvatska da tomu nije tako, te ako arbitražni sporazum bude odbačen, kroz 20 godina će faktično stanje postati pravno, što za Sloveniju nije dobro".

Komentara 171

OJ
Ojhaa
11:53 03.06.2010.

03.06.2010. u 11:08h mikrogrizzly je napisao/la: Kosor se proslavila novom izjavom da ulazi RH u EU neovisno o slov. referendumu. E pa to je stvarno odraslo pile jer ne zna podlost Janše koji je čak spreman torpedirati ratifikaciju pristupnog ugovoraa RH u slov. parlamentu..... -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Samo da dodam, o tome bi kasnije oporba mogla organizirat još jedan referendum. Percepcija Janše i kompanije je, da ne smijemo ratificirat ulazak Hr u EU dok ne vidimo da li će nam arbitraža dati more. Na \"negativističke\" referendume je % birača tradicionalno slab i obično manjina koja izađe, pobjedi.

OB
-obrisani-
19:27 03.06.2010.

Milutine: Dali znas iz kojih razloga te ovdje nagradjujem,promisli malo! --------------------------------------------------------------------------------------------------- kamocemo: Ima dobrih ljudi svugdje naravno pa i u Srbiji!

B2
bordon 2
10:36 03.06.2010.

EUJanezORIGINALE je napisao/la: 03.06.2010. u 10:17h bordon 2 je napisao/la: Pa ne trebaju ni Englezi, ni Josipović Hrvatsku gurati na zapadni balkan kada ste tamo stalno bili i sada ste ponosan dio tog milijeja..A da vas Ameri guraju u EU EU ? Oni su vas pospremili u NATO jer jim trebaju zemlje za kupovanje oružja i knon futer soldati za Afganistan..A EU savez je druga priča..Nemočno stojite, sanjarite mitove i blamirate se..I to sve radi malecke Slovenije i pokušaja krađe.. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- A Janez ti misliš da bi ste (odnosno vaši političari) sve ovo radili sa Hrvatskom da niste bili na vezu Londona? Pa Vaši političari čim dođu na vlast prva posjeta im je London - di idete po instrukcije, jel tako? A i dobro si rekao malena Slovenija. Ma ne malena - nego mala - malecna. Država u kojoj je najmanji broj Slovenaca jer Vam većinu čine Bosanci i Srbi. Uskoro će od Vas ostati samo Slovenija kao zemljopisno-teritorijalni pojam kao i tablice sa tim imenom na graničnim prelazima u deželu. I zato ne bi trebao biti tako ohol jel Vam je i gradonačelnik Ljubljane Srbin, a na Svjetsko prvenstvo u JAR vas je odveo Bosanac (koji samo ima Vaše papire).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije