Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prava pacijenata

Pacijenti se žale na dugo čekanje, odnos liječnika, prehranu...

'                               '
Foto: ''
1/3
15.03.2011.
u 16:06

Jedna pritužba stigla je i od pravobraniteljice za djecu jer je navodno liječnica uskratila primjerenu skrb djevojčici s Downovim sindromom

Povjerenstvo za zaštitu prava pacijenata Krapinsko-zagorske županije u prošloj je godini primilo 21 pritužbu i osam pohvala na račun zagorskih zdravstvenih ustanova.

Putem sandučića

– Razmatrali smo pojedinačne pritužbe i pohvale koje su primljene putem sandučića postavljenih u zdravstvenim ustanovama, za koje smo i tražili očitovanja iz tih ustanova – kaže predsjednik Povjerenstva Dubravko Sopek. Na rad liječnika i medicinskog osoblja u Općoj bolnici u Zaboku pacijenti su se tako žalili sedam puta i to zbog neprimjerena ponašanja prema njima, dugog čekanja te primanja na bolničko liječenje.

– Iz bolnice tvrde da je za primanje na pregled i izradu nalaza potrebno određeno vrijeme, očitovanja su dostavljena pacijentima osim ako se radilo o anonimnim pritužbama – objasnio je Sopek. Povjerenstvo je zaprimilo i dopis pravobraniteljice za djecu u kojem se traži izvješće o postupanju liječnice Opće bolnice u Zaboku, koja je primila na hospitalizaciju malodobnu djevojčicu s Dawnovim sindromom. Tu se liječnicu optužilo za neprimjerenost i zakonsku neutemeljenost postupanja te da je djevojčici uskraćena primjerena zdravstvena skrb zato što je dijete s teškoćama u razvoju. Ravnatelj bolnice dr. Stanko Belina izrazio je žaljenje što je neopravdano stečen takav dojam i odgovorio je da nije točno da osoblje nije osiguralo potrebno liječenje.

Smetala je i buka

Sedam pritužbi stiglo je i za Specijalnu bolnicu u Stubičkim Toplicama. Žalili su se pacijenti na kvalitetu hrane, nedovoljno čišćenje prostora i higijenu soba, ranojutarnju buku i nedovoljno parkirališta za pacijenata. Odgovor iz bolnice je da imaju vlastito parkiralište iza objekta Maksimilijan, da hrana po količini i raznovrsnosti odgovara normativima te da se na higijenu i čistoću u bolnici pazi svakodnevno, a zaposleni su dodatno upozoreni kako bi se isključila i najmanja mogućnost za takve prigovore. Tri pritužbe stigle su i na adresu županijskoga Doma zdravlja.

U Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama pacijent se požalio jer je pregled kod neurokirurga morao platiti 130 kuna. Odgovoreno je da neurokirurg, kojeg u Zagorju nema nijedna zdravstvena ustanova, u ovu bolnicu dolazi dva puta na mjesec pa ako netko ima indiciran pregled za neurokirurga, a nema uputnicu, moguće je organizirati i provesti pregled ambulantno po cjeniku za korisnike koji troškove podmiruju sami. Na računu je žig bolnice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije