Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Gradiška

Pacijenti se smrzavaju na otvorenom jer Hitna nema čekaonicu

hitna pomoć
Foto: Ivica Galović
1/8
27.10.2015.
u 16:24

Doznajemo da na stražnjoj strani ambulante postoji prostorija koja bi se mogla pretvoriti u čekaonicu

Novogradiška ispostava Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije prije nekoliko se dana preselila u novu zgradu u kojoj uopće nema čekaonice. Ova se služba dosad nalazila u krugu novogradiške bolnice iz koje su morali iseliti jer novi zakon nalaže da sve bolnice moraju imati hitan bolnički prijam.

Međutim, njega ondje još nema i nitko ne zna kada će biti uspostavljen. Pacijenti koji idu na hitnu tako su prisiljeni vani, na zimi i hladnoći, čekati red kako bi ušli u ambulantu. Ako pada kiša, mogu se skloniti jedino pod nadstrešnicu za automobile, koja je također na vanjskom prostoru.

– Nemam riječi! Osjetio sam da me nešto guši, naglo mi je skočio tlak i došao sam na hitnu potražiti pomoć. Razumijem da me ne mogu odmah primiti, ali zar u ovakvom stanju moram stajati vani i smrzavati se – rekao nam je jedan pacijent.

Kako doznajemo, na stražnjoj strani ambulante postoji prostorija koja bi se mogla pretvoriti u čekaonicu. Međutim, za ulazak u nju trebalo bi najprije probiti zid i napraviti vrata, a takvi planovi zasad ne postoje. Pacijenti su tako do daljnjega prepušteni sami sebi i dolaze stihijski. Najveći pritisak očekuje se vikendom, kada liječnici obiteljske medicine ne rade, pa ljudi kojima iznenada pozli, koji se ne osjećaju dobro i kojima treba terapija ili recept nemaju druge doli otići na Hitnu.

U županijskom Zavodu za hitnu medicinu, pak, kažu kako je preseljenje novogradiške ispostave obavljeno temeljem rješenja Ministarstva zdravlja, kojim je utvrđeno da ona ispunjava sve uvjete za početak rada djelatnosti hitne medicine s obzirom na prostor, radnike i medicinsko-tehničku opremljenost.

– U novom prostoru naše ispostave u Novoj Gradiški osigurani su svi uvjeti sukladno Pravilniku o minimalnim uvjetima za obavljanje djelatnosti hitne medicine – kaže ravnatelj Zavoda Branko Godić.

>> U prometnoj nesreći ozlijeđeno pet medicinskih sestara

Komentara 5

BA
babyuh
17:48 27.10.2015.

a zasto sada nebi Milance i Ostoja tu izgradili ispred ambulante jedan grijani sabirni centar za ljude koji cekaju na red?? Ah, pardon , zaboravih : vlastiti narod njih ne intersira i za vlastite gradjane nema novaca u proracunu.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
22:01 27.10.2015.

Što bi vi htjeli? Grijanje ide za sirote muđahedine. A vi u Novoj Gradišci pamet u glavu i za nepuna 2 tjedna pošaljite orlove na 'lađenje.

ND
Neven-Doda
09:05 31.10.2015.

Bitno da neizlijeceni pijanac Ž.Đ.(rbogdan) komentira... vragomoljac...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije