Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pacijent preminuo

Optužnica u Puli: Dvojica tehničara i jedna liječnica osumnjičeni za nesavjesno liječenje

stetoskop
Foto: Robert Anić/PIXSELL
23.03.2023.
u 22:20

Zbog sumnje u nesavjesno liječenje zbog kojeg je preminuo pacijent protiv liječnice i dvojice medicinskih tehničara iz Pule podignuta je optužnica.

Protiv liječnice i dvojice medicinskih tehničara podignuta je optužnica zbog sumnje u nesavjesno liječenje koje je dovelo do smrti pacijenta u zdravstvenoj ustanovi u Puli u kojoj su zaposleni, objavljeno je u četvrtak na stranici Državnog odvjetništva. Općinsko državno odvjetništvo u Puli, nakon provedene istrage, podignulo je optužnicu pred Općinskim sudom protiv troje okrivljenika zbog osnovane sumnje u kazneno djelo protiv zdravlja ljudi počinjeno nesavjesnim liječenjem. 

Okrivljenu 42-godišnjakinju liječnicu tereti se da 26. srpnja 2020. godine u zdravstvenoj ustanovi na području grada Pule nije provela potrebne mjere prevencije, dijagnostike i liječenja. Navodi se i da je  propustila kontrolirati pacijenta i odrediti mu obaveznu terapiju. Dvojicu tehničara, u dobi od 56 i 35 godina, tereti se da, kao medicinsko osoblje te zdravstvene ustanove, nisu stalno nadzirali pacijenta pa su propustili obavijestiti liječnika o pogoršanju bolesti. Propusti okrivljenika su, kako se navodi, doveli do pogoršanja bolesti i smrtnog ishoda pacijenta.

VIDEO: Katarina Peović o optužnici DORH-a: "Ako sam ja prekršila šutnju, onda je i Plenković"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije